iPhone 11 vs iPhone XR: Porovnání kvality fotoaparátů

iPhone 11 vs iPhone XR nabízí několik otázek a zřejmě největší je v tomto porovnání kvalita fotoaparátů. Podívejte se na ukázkové snímky.

Apple iPhone 11 je letošní náhradou za nesmírně populární iPhone XR. Redaktoři serveru AppleInsider postavili oba telefony proti sobě, aby otestovali, jak pracuje nejdůležitější funkce - fotoaparát.

Souboj iPhone 11 vs iPhone XR vychází poměrně jasně

Na zadní straně obou telefonů je znatelný rozdíl. Novější iPhone 11 disponuje dvojicí objektivů, takže dokáže využít optické přiblížení, širokoúhlý záběr a další funkce. iPhone XR má jediný objektiv. Snímky jsou vždy skládány tak, že iPhone XR je vpravo, iPhone 11 vlevo.

iPhone 11 tento rok nezískal teleobjektiv, ale ultraširoký objektiv. Tím se otevírají nové perspektivy pro pořízení snímků. Místo toho, abyste si scénu přiblížili, oddálí se a vznikne na fotografii více místa. To je velmi užitečné pro zachycení krajiny, stísněných prostor a další situace.

Jako vedlejší produkt druhého objektivuje u iPhone 11 nyní správný režim Portrét. Telefon iPhone XR zachycoval snímky režimu Portrét jen lidi, ale dělal to prostřednictvím softwaru a nepracoval v případě, kdy se fotili domácí mazlíčci a další jiné objekty.

V porovnání s režimem Portét vypadají fotky z iPhonu 11 mnohem lépe. Viděli jsme několik fotografií, kde iPhone XR měl problémy s vyvážením bílé.

Fotografie na poli vyšla také lépe pro iPhone 11. Zachytil květiny s lepším vyvážením barev a snímek se zdá být i ostřejší a kontrastnější.

Největším rozdílem je ale jistě noční režim. Novinka, která se poprvé objevuje v letošních iPhonech zcela jasně přebíjí tmavé fotografie od iPhonu XR. Na sadě 3 fotografií byl postupně ztlumeno světlo v místnosti a výsledky jsou naprosto jasné. iPhone XR měl problémy i na nejsvětlejší scéně, zatímco iPhone 11 zvládl skvěle zachytit první dvě fotografie a na třetí je stále vidět fotografovaný objekt. iPhone objektiv novinky tak jasně dominuje.

 Zdroj: Appleinsider.com