Nabíjecí základna pro herní ovladač vyřeší nabíjení a udělá pořádek

Nabíjecí základna pro herní ovladač je příslušenství, které byste neměli nechat plavat. Nabije zároveň dvojici ovladačů k herním konzolím a nabídne místo, kam ovladač odkládat.

Herní konzole dnes disponují bezdrátovými ovladači. Ty zpravidla odkládáte někam poblíž konzole, ale žádná z nich nemá pro ně připravené místo. Často se tak válí někde po pokoji a pak je musíte dlouho hledat. A když už ovladač najdete, je vybitý. Nabíjecí základna poskytne vhodné místo pro uložení ovladače, který tak vždy najdete a navíc bude po vysunutí ze základny vždy nabitý.

Nabíjecí základna pro herní ovladač na Xbox

Ať už máte doma nejnovější Xbox, Playstation 5 nebo stále hojně rozšířený PS4, tak pro vás máme dobrou zprávu. Nabíjecí základnu máme pro všechny tyto herní konzole. Značka iPega, která vyrábí také Bluetooth herní ovladače k mobilním telefonům, má v portfoliu i nabíjecí základny.

Xbox od Microsoftu má na ovladačích speciální magnetický port, kterým je lze dobíjet. Nabíjecí základna na Xbox Series X přesně takovými porty disponuje. Jako všechny základny, dobije zároveň hned dva ovladače a na vrchu jsou podsvícené obrázky LED diodami, které barevně ukazují stav nabíjení. Šikovně je pak schovaný nabíjecí kabel od stanice uvnitř základny, takže si přizpůsobíte jeho délku.

PS4 a PS5

Playstation 4 už je nějakou dobu na trhu, a tak pro něj není problém najít vhodnou nabíjecí základnu pro ovladače DualShock. iPega 9180 je vhodnou volbou. Ovladače zasunete spodem, takže se budou nabíjet ještě rychleji než v případě předního Micro USB portu. Tady je signalizace nabití vepředu a uvidíte jí krásně na první pohled.

Pro nejnovější Playstation 5 je podobně řešená nabíjecí základna. Nabíjecí základna pro PS5 ovladače počítá se zasunutím ovladačů horní stranou, kde už je USB-C port. Na horní straně je signalizace nabití a základna perfektně ladí s designem samotných ovladačů.