California streaming bude další Apple Keynote. Ukáže se také nový iPhone 13

California streaming nazval Apple svou další událost. Už 14. září se dočkáme uvedení nových iPhonů 13, Apple Watch Series 7 a možná i dalších produktů.

Společnost Apple dnes oznámila, že v úterý 14. září v 19:00 našeho času uspořádá speciální akci. Akce se uskuteční v divadle Steva Jobse v areálu Apple Park v kalifornském Cupertinu.

California streaming v běžných kulisách

Stejně jako v případě WWDC a loňských podzimních akcí se i tato nová bude konat digitálně bez pozvání členů médií. Apple pravděpodobně poskytne předem nahrané segmenty pro každý nový produkt, který je oznámen.

Loňská zářijová akce zaměřená na Apple Watch poté, co byl iPhone odložen až na říjen, ale letos se vše vrací do normálu. Očekáváme, že Apple představí nové modely iPhone 13, Apple Watch Series 7 a případně AirPods 3.

Nové modely MacBook Pro a nové iPady jsou také na obzoru, ale očekává se, že Apple letos uspořádá několik podzimních akcí, takže v září pravděpodobně neuvidíme vše.

Modely Apple ‌iPhone 13‌ budou podobné modelům iPhone 12 s několika změnami designu. Apple plánuje vydat 5,4palcový iPhone 13‌ mini, 6,1palcový iPhone 13‌, 6,1palcový iPhone 13 Pro a 6,7palcový iPhone 13 Pro‌ Max.

Design bude stejný, ale očekáváme menší výřez. Fotoaparát také dojde k určitému vylepšení, přičemž Apple přináší optickou stabilizaci obrazu s posunem senzoru do celé řady ‌iPhone 13‌, zavádí lepší ultraširokouhlou kameru pro modely Pro a vylepšuje kamery ‌iPhone 13 Pro‌. Modely Pro a Pro Max budou mít stejný fotoaparát.

Přichází rychlejší čip A15 spolu s rychlejší technologií 5G a asi největší změnou by mohl být 120Hz displej ProMotion očekávaný u modelů Pro. Objevily se také spekulace o vždy zapnutém displeji, stejně jako o větší baterii a větším úložném prostoru.

Apple Watch Series 7

Pokud jde o Apple Watch Series 7, očekáváme první přepracování, kterého jsme se po letech dočkali. Nové Apple Watch by mohly mít plochý design, který lépe odpovídá modelům ‌iPhone‌, a mohly by být tenčí s větším dostupným zobrazovacím prostorem.

Nová laminovací technika přiblíží displej k přednímu krytu a očekává se, že se velikost pouzdra zvýší na 41 mm a 45 mm. Očekává se rychlejší čip S7 a mohla by být větší baterie, ale v tomto roce nepřicházejí žádné nové senzory zdraví.

Výrobní partneři společnosti Apple mají údajně s novými hodinkami problémy s výrobou, takže jsme mohli při uvedení na trh zaznamenat trochu zpoždění v dostupnosti nebo velmi napjaté zásoby.

AirPods 3

Očekává se, že sluchátka AirPods třetí generace, na kterých se pracuje, budou mít design, který je bližší AirPods Pro, a možností jsou silikonové špičky.

Nové AirPods budou mít kratší stopky podobné AirPodům Pro, ale budou i nadále dostupnější možností bez aktivního potlačení okolního hluku.

Apple plánuje podzimní událost streamovat živě na svém webu, na YouTube a na Apple TV prostřednictvím aplikace ‌Apple TV‌. Apple dnes zpřístupnil přímý přenos z YouTube před datem události.

Zdroj: Macrumors