BMW CarPlay integruje ještě hlouběji. Co všechno získáte zapojením telefonu do auta?

BMW CarPlay ještě více integrovalo do své vlajkové lodě i4. Ovládací prvky se mají ukazovat na všech 3 displejích v autě, včetně head-up obrazovky.

Nadcházející vlajková loď elektromobilu BMW i4 nabízí jeden z dosud nejintegrovanějších zážitků z Apple CarPlay, jak ukazuje propagační materiál.

BMW CarPlay bezdrátově a všude

BMW popisuje zážitek z Apple CarPlay v i4 jako „ještě bezproblémovější“. BMW i4 je vybaveno dvěma zakřivenými displeji a head-up displejem. Všechny tři displeje mohou současně zobrazovat informace z CarPlay‌.

BMW i4 je vybaveno vlastním systémem iDrive 8, který podporuje bezdrátové CarPlay. Také zobrazuje Apple Mapy na head-up displeji a na panelu přístrojů za volantem.

Vyšší stupeň flexibility nové generace BMW iDrive 8 umožňuje v budoucnu používání aplikací třetích stran v automobilu ještě jednodušší a pohodlnější. BMW iDrive 8 nabízí plnou integraci Apple CarPlay a Android Auto. Velká obrazovka ovládacího panelu přehledně zobrazuje všechny dostupné aplikace v nabídce systému. Oblíbené aplikace lze spouštět rychle a snadno buď z hlavní nabídky, nebo z panelu nástrojů. Vyšší integrace funkcí aplikací do informačního displeje a dokonce i do BMW Head-Up displeje má také za následek bezproblémový přechod přes seskupení obrazovek. A aplikace pro streamování hudby a komunikace jsou nyní integrovány do BMW iDrive 8. V hlavní nabídce se zobrazují jako původní zdroje, což zákazníkům umožňuje plně využívat funkce jejich aplikací.

Spousta nedávno uvedených vozidel s technologií Apple CarPlay již obsahuje omezené směrové informace dodávané z Apple Map na displeji řidiče. Plná integrace od BMW do sdruženého panelu přístrojů ale patří mezi první implementace tohoto druhu.

‌Apple Maps‌ a navigační informace se zobrazují uprostřed sdruženého panelu přístrojů a sjednocují se s rozhraním BMW iDrive, které je na něm položeno.

Pohled na integraci CarPlay‌ a ‌Apple Maps‌ v přístrojové desce BMW i4 je od 08:40 na videu.

BMW jako průkopník

Podrobnější výzvy a Apple Mapy na druhém displeji byly v systému CarPlay podporovány od iOS 13, ale BMW je mezi prvními, kdo implementoval úplný pohled na mapy do druhého panelu zobrazovacích přístrojů. Zdá se, že BMW k dosažení této těsné integrace využívá velký počet vývojářských funkcí společnosti Apple, jako je nezávislý noční režim na stream H.246.

BMW bylo v posledních letech jedním z prvních výrobců softwarových funkcí souvisejících s vozidly Apple, jako jsou Digital Key a Ultra Wideband Digital Key Plus. CarPlay ale začala automobilka nabízet až v roce 2016 a dostala se pod palbu kritiky kvůli účtování poplatku 80 $ za rok. Placený přístup k funkci se nesetkal s pochopením a BMW později předplatné stáhlo.

BMW i4 se v Evropě objeví koncem tohoto roku a ve Spojených státech v létě 2022.

Zdroj: Macrumors