Chcete-li levný milánský tah na Apple Watch, u Applu jej nehledejte

Milánský tah je oblíbený nejen u Apple Watch, ale i u klasických hodinek. Díky svému použitému materiálu je ale obvykle dražší, než třeba kožený řemen.

Systém uchycení řemenu nebo tahu k Apple Watch je samozřejmě zcela jiný, než je tomu u klasických hodinek. Tam je totiž obvykle drží stěžejky. K nasazení a sundání řemenu či tahu na nich tak musíte obvykle použít i nástroj zvaný vystěžejkovač. To u Apple Watch je situace zcela jiná.

Apple totiž věděl, že jeho chytré hodinky bude do značné míry dotvářet i na nich použitý řemen nebo tah. Proto má v portfoliu množství typů ale i barevných variant řemenů, popřípadě tahů. Zde však ze spodní strany stačí podržet k tomu určená tlačítka a vložený řemen/tah vysunout na stranu.

 

Milánský tah dostal jméno po městě svého vzniku

Apple nabízí milánský tah ve dvou velikostních variantách, kdy je daná jeho verze použitelná se všemi většími nebo menšími velikostmi pouzder. V portfoliu má také tři jeho barevné verze – stříbrnou, zlatou a vesmírně šedou. Ať sáhnete po jakékoli variantě, vyjde vás na 4 290 Kč.

Jedná se přitom o moderní interpretaci designu vyvinutého v Miláně koncem 19. století. Hladké pletivo z nerezové oceli je totiž tkané na speciálních italských strojích. A protože je milánský tah plně magnetický, stejně jako jeho spona, můžete si jej libovolně nastavit kolem vašeho zápěstí tak, že vám vždy přesně padne.

Jeho cena je ale skutečně vysoká. Konkurence, např. ta od společnosti Devia, ale nabízí levnější řešení. Její milánský tah vás totiž vyjde na 499 Kč, kdy jsou dostupné stejné jeho barvy (stříbrná, zlatá, černá) a to v obou velikostech pro použití s daným pouzdrem Apple Watch. Navíc zde najdete i růžově zlatou barevnou variantu, kterou Apple nenabízí.

Použitá nerezová ocel samozřejmě odolá vodě i dalším vnějším vlivům a ideálně se v ní snoubí kvalitní zpracování a krásný společenský vzhled. I zde je obsažen magnet, kterým řemínek na ruku pevně přichytíte. Drží přitom velice pevně, ale zároveň neklade zbytečně velký odpor při jeho „rozepínání“.