MFi certifikace vám jasně řekne, zda je kabel plně kompatibilní s vaším zařízením

MFi certifikace je označení, které Apple přidává na své originální příslušenství. Ne jen ale to se jí může chlubit, spousta výrobců jí do svého příslušenství také dává. Jak jí poznat a v čem je dobrá?

Apple už před lety vytvořil MFi certifikaci, která zodpovídá za kvalitu konstrukce kabelu. Také je v kabelu speciální čip, který vyle po připojení telefonu signál, na který čeká. iPhone kabel bez certifikace samozřejmě může pracovat správně a to i několik let, nikdo vám ale nezaručí, že to tak bude.

Kalifornská společnost poprvé začala používat MFi (Made for iPhone) certifikace s Lightning kabely, které uvedla v roce 2012 jako nástupce starých 30pinových konektorů. Před koupí každého kabelu je tak dobré se podívat na informace o něm, nebo si jej rovnou zkontrolovat pomocí tohoto nástroje.

MFi certifikace není jenom o kabelech

Sice nejčastěji se setkáváme s MFi v Lightning kabelech nebo v poslední době v USB-C kabelech. Ale na trhu je i spousta redukcí, které MFi certifikací vynikají. Taková redukce se hodí například pro případ, kdy chcete do iPadu vložit paměťovou kartu a přetáhnout z ní fotky, zapojit MicroUSB kabel do Lightning konektoru a tak dále.

Pokud potřebujete kvalitní nabíjecí kabel, tak zvolte ten s certifikací. Jestli ale víte, že budete kabelů potřebovat více a stejně se vám často zničí, certifikaci můžete vypustit. Jsou uživatelé, kterým vydrží kabel klidně několik let a někomu zase nevydrží ani měsíc. V takovém případě se nevyplatí připlácet za certifikaci a klidně můžete zvolit obyčejný levný Lightning kabel.