Apple 2020 a jaké produkty letos od kalifornské firmy čekat

Apple 2020 bude ve znamení nových iPadů, MacBooků a na konci roku přijdou špičkové iPhony společně s hodinkami Apple Watch. Co novinky nabídnou?

Apple v letošním roce nebude zahálet a tak, jak bývá jeho zvykem, v následujících měsících se můžeme dočkat velkých věcí. Článek může sloužit i jako vodítko pro uživatele, kteří tápají, zda koupit daný produkt už teď, nebo se vyplatí pár týdnů, případně měsíců počkat.

Apple 2020 největším tahákem iPhone

V posledních letech se na vrcholu žebříčku nejprodávanějších telefonů objevují levnější modely iPhonů. Už jsme se tak mohli přesvědčit, že iPhone XR šel skvěle na odbyt a letos je tomu podobně u iPhonu 11. I proto Apple hodlá dále rozšiřovat tento segment a dokonce se chystá i na příchod ještě levnějšího telefonu.

iPhone 9 nebo iPhone SE 2 přijde už v březnu a nabídne skvělý výkon, protože Apple jej osadí procesorem A13, který už je v iPhonech 11. Naproti tomu ponese ale starší design jako například iPhone 8. Nečekejte tedy super tenké rámečky a ověřování pomocí Face ID, nadále se do telefonu dostanete otiskem prstu. 4,7palcový telefon má stát kolem 400 dolarů, u nás tedy můžeme odhadovat cenu kolem 13 000 Kč za základní variantu.

iPady Pro s trojitým objektivem

Už je to více jak rok, co Apple přišel s iPady Pro, kterým dal Face ID ověřování, bezrámečkový displej a podporu Apple Pencil 2. generace. Na konci roku 2018 je ukázal světu a je tak nejvyšší čas pro update. 

Největší změnou má být umístění trojitého objektivu, který známe z iPhonů 11 Pro, na záda zařízení. Cena zůstane zhruba stejná. Dočkat bychom se mohli už na jaře letošního roku a výhledově americká firma počítá s osazením obrazovky mini LED displejem.

MacBook Pro a MacBook Air s novou klávesnicí

Jednou z největších novinek uplynulého roku 2019 byl 16palcový MacBook Pro. Ten už disponuje klávesnicí s nůžkovým mechanismem a je tedy daleko přesnější a jistější. Stejnou technologii mají dostat nadcházející MacBooky Pro a Air. U 13palcové varianty se předpokládá, že bude rozšířena a nabídne hned 14palcový displej.

Datum vydání nových MacBooků zatím není jisté, ale zdá se, že to bude otázkou měsíců. Pokud je Apple neukáže na březnové konferenci, pravděpodobně se tak stane aktualizací nabídky obchodu a k tomu pravděpodobně dojde někdy během jara.

Apple Watch a iPhone 12

Ještě než Apple ukáže Apple Watch Series 6, zřejmě na jaře nabídne uživatelům speciální červenou edici stávající generace. Apple Watch Series 5 PRODUCT(RED) navážou na tradici Applu, který z takto označených produktů posílá výtěžek z prodeje na boj proti rakovině.

Apple Watch Series 6 pak budou uvedeny po boku nových iPhonů a očekává se, že budou opět o něco rychlejší a možná také více odolné vůči vodě, i když už teď nabízejí vodotěsnost do 50 metrů. Také se možná dočkáme více chytrých senzorů.

Nové iPhony 12 budou obdařeny procesory A14 a 5G sítěmi. Apple by měl uvést hned čtveřici takových telefonů a k nejmenšímu 5,4palcovému modelu se přiřadí dva 6,1palcové a největší 6,7palcový. 

Více o nových produktech se dozvíme i z prvních betaverzí nových systémů, kterými jsou iOS 14, iPadOS 14, watchOS 7, tvOS 14 a macOS 10.16.

Zdroj: 9to5mac