Malý projektor vám vytvoří velký obraz kdekoliv a budete za hvězdu

Malý projektor v sobě nese spoustu výhod. Je přenosný, všude si ho vezmete s sebou, vytvoří velký obraz a disponuje mnoha možnostmi, jak do něj obraz dostat.

Projektory jsou tu s námi už hodně dlouho. Nejdříve se využívali hlavně k prezentacím v zasedacích místnostech nebo na různých akcích. Dnes ale mohou být rozměry projektoru velmi malé a snadno ho vložíte do batohu. Díky tomu si můžete užít oblíbený film kdekoliv na cestách. Stačí najít jen bílou zeď nebo venku například roztáhnout prostěradlo.

Malý projektor s podporou Full HD

Projektory podporují v zásad dva typy přenosu. Drátový a bezdrátový. Ten druhý využívá Bluetooth nebo Wi-Fi. Přehrávat takto lze filmy i hudbu. V prvním případě je přenos stabilnější, ale potřebujete kabel. USB, HDMI nebo AV kabel. Zajímavou alternativou je pak podpora paměťových karet. Tu jen do projektoru vložíte a v systému už si vyberete, co chcete přehrávat.

Projektorem, který je malý, levný a podporuje mnoho způsobů drátového přenosu je YG300 LED. Snadno ho sevřete jednou rukou, neváží o mnoho víc než mobilní telefon a životnost LED lampy je parádních 30 000 hodin. Lze tedy říct, že ho můžete mít puštěný 8 hodin každý den a vydrží klidně 10 let.

Důležitým parametrem je maximální velikost obrazu. V ideálním oddálení od plátna vytvoříte i 60palcovou úhlopříčku. To už se rovná velké televizi. Podporuje videa do rozlišení Full HD, což je naprostá většina dnešních filmů nebo seriálů. Fyzické rozlišení je pak dostačujících 480 x 272 pixelů. Vzhledem k projekci není nutná taková kvalita.

Všechny možné konektory

Malý projektor na sobě má všechny myslitelné konektory. Předně je dobré zmínit napájecí konektor, zdroj dostanete s projektorem. Dále je na těle sluchátkový jack, když nechcete ostatní rušit. AV vstup, ke kterému dostanete i kabel. USB rozhraní pro zapojení falsh disku s obsahem. A pak, asi nejdůležitější a nejpoužívanější konektor pro přenos videoobsahu, HDMI.

V nouzi můžete napájet projektor také Micro USB vstupem a postačí vám k tomu 10W adaptér. Podpora paměťových karet typu SD už je jen třešničkou na dortu. Projektor přehraje video, hudbu, obrázky a dokonce i txt soubory. K němu dostanete i dálkové ovládání, abyste se nemuseli často zvedat z pohodlného křesla.