iPad mini 6 má být zcela nový. Dostane menší rámečky a větší displej

iPad mini 6 bude disponovat mnoha vylepšeními oproti 5. generaci. Kromě menších rámečků a většího displeje se má rapidně zvednout výkon zařízení. Dočkáme se na podzim.

Apple plánuje vydat svůj iPad mini 6. generace letos na podzim s novým designem, který se vyznačuje štíhlejšími rámečky, větším displejem a vylepšeným výkonem. To vše uvádí novinář serveru Bloomberg Mark Gurman.

iPad mini 6 bude o půl palce větší

V nejnovějším vydání svého týdenního zpravodaje „Power On“ Gurman říká, že nový ‌iPad mini‌ má projít zásadní změnou. Obsahuje 8,4palcový displej, což je nárůst oproti současné velikosti 7,9 palců a vyjde ještě letos na podzim. Apple naposledy aktualizoval svůj ‌iPad mini‌ v roce 2019 a dal mu podporu Apple Pencil. Gurman nadcházející aktualizaci nazývá největším redesignem ‌iPadu mini‌ od jeho spuštění.

Vloni na podzim Apple aktualizoval svůj základní iPad. Vylepšil mu procesor a poté došlo k zásadnímu přepracování u iPadu Air. Aktualizovaný iPad Air‌ neobsahuje žádné domovské tlačítko a displej tak může být roztažený takřka po celé přední ploše. Gurman říká, že ‌iPad mini‌ 6 bude mít design podobný právě současnému ‌iPadu Air‌.

Touch ID se přesune

Apple leaker Jon Prosser nedávno sdílel rendery toho, co prohlašuje za nadcházející ‌iPad mini‌. Podle úniků bude ‌iPad mini‌ vybaven senzorem Touch ID integrovaným do tlačítka napájení, což je změna, která byla poprvé představena v iPadu Air‌. Také tvrdí, že bude obsahovat čip A14 a port USB-C místo portu Lightning.

Apple údajně vydá na podzim několik produktů. Kromě každoročního předělávání iPhonu a Apple Watch očekáváme také přepracované MacBooky Pro a šestou generaci iPadu mini.

Zdroj: Macrumors