MagSafe peněženka pro iPhone 12 není ideálním příslušenstvím, ale vypadá skvěle

MagSafe peněženka je chytrým příslušenstvím, které magneticky přichytíte k iPhonu a budete tak mít při sobě telefon i doklady a peníze. Jak se novinka používá?

Vedle pouzder MagSafe a nabíječky MagSafe‌, kterou společnost Apple představila s iPhonem 12, existuje také kožená peněženka, která má vzadu magnety, takže ji lze připojit přímo k iPhonu jako doplňkové příslušenství.

MagSafe peněženka v koženém provedení

Kožená peněženka ‌pro iPhone‌ v hodnotě 1790 Kč je dodávána v měkké evropské kůži, která je k dispozici v barvách baltsky modrá, měsíčkově oranžová, sedlově hnědá, černá a Arizona. Je lehká, kompaktní a na zadní straně ‌iPhonu‌ vypadá skvěle.

Do kožené peněženky se vejde kolem dvou až tří karet a je nejlepší se nepokoušet přidat další, protože kůže je známá pro protahování a nošení. Na zadní straně kožené peněženky je malý výřez pro palec, který má usnadnit vysunutí karty, ale zvládnutí gesta nějakou dobu trvá kvůli přizpůsobení karet uvnitř.

Některým lidem může vyhovovat kapacita tří karet, ale pro ty, kteří mají více kreditních karet plus řidičský průkaz nebo občanku, nemusí být kožená peněženka ideální. Kožená peněženka se může připojit přímo k ‌iPhone 12‌ nebo k pouzdru MagSafe‌ a na obrazovce ‌iPhonu se‌ zobrazí malou animaci, která vás bude informovat, až bude připojena.

Drží pevně

Pokud jde o sílu magnetu, magnet v kožené peněžence je dostatečně silný, aby přilnul k pouzdru a zůstal na svém místě, když energicky otřásáte ‌iPhonem‌, ale jsme skeptičtí, že zůstane při každodenním používání na místě.

Pokud několikrát klepnete na koženou peněženku, vyskočí hned, ale největším problémem je interakce s kapsami. Při zasouvání ‌iPhonu‌ s koženou peněženkou do kapsy je třeba postupovat opatrně. Pokud to nevyrovnáte správně, je tu šance, že by ‌iPhone‌ mohl jít do kapsy, zatímco se peněženka vysune hned, a totéž platí i pro vyjmutí.

Magnetické spojení není dostatečně silné, aby přilnulo koženou peněženku pevně k ‌iPhone‌, když je zasouván do kapsy, a pokud nejste opatrní, můžete mít nehodu, kde se peněženka při běžném používání odlepí.

Ti, kteří mají více než tři karty, které se nosí pravidelně, nebo ti, kteří chtějí svobodu používat peněženku, aniž by se museli obávat problémů s připojením, by se pravděpodobně měli kožené peněženky vzdát. Ostatním ale může vyhovovat. A pokud se vám zdá drahá, podívejte se na alternativu v podobě peněženky s MagSafe od společnosti Spigen.