Rok, který změnil Zemi ukazuje přírodu po covidu

Rok, který změnil Zemi je nový dokument dostupný na platformě Apple TV+. David Attenborough vypráví, jak se příroda vzpamatovala po zásahu covidem.

Apple ohlásil nový originální dokumentární film pro Apple TV+ s názvem Rok, který změnil Zemi. Pojednává o dopadu restrikcí, spojených s covidem a dopadem na přírodu. Lidstvo se kvůli pandemii zastavilo, ale Země si díky tomu našla opět svůj ztracený rytmus.

Rok, který změnil Zemi od Davida Attenborougha

Dokument, vyprávěný Sirem Davidem Attenboroughem a produkovaný studiem BBC ukazuje jedinečné záběry z celého světa za poslední rok. Upozorňuje na globální dopady pandemie covidu-19 a důsledky, které z toho plynou.

David Attenborough

Od poslechu ptačího zpěvu v opuštěných městech, přes komunikaci velryb novými způsoby, až po setkání s kapybary na jihoamerických předměstích, měli lidé po celém světě příležitost zapojit se do přírody jako nikdy předtím. V hodinovém speciálu budou diváci svědky toho, jak mohou mít změny v lidském chování - omezení provozu výletních lodí, uzavírání pláží několik dní v roce, identifikace harmoničtějších způsobů soužití lidí a divoké zvěře - zásadní dopad na přírodu.

Milostný dopis planetě

Dokument, který je popisován jako milostný dopis planetě Zemi, zdůrazňuje způsob, jakým nám obnova přírody za poslední rok může dát naději do budoucnosti. Attenborough řekl:

Během tohoto nejtěžšího roku mnoho lidí přehodnotilo hodnotu a krásu přírodního světa a velmi se z něj těšilo. Uzavření však také vytvořilo jedinečný experiment, který osvětlil dopad, který máme na přírodní svět. Příběhy o tom, jak divoká zvěř reagovala, ukázaly, že i malé změny v tom, co děláme, mohou mít velký dopad.

Rok, který změnil Zemi, bude mít celosvětovou premiéru 16. dubna na oslavu Dne Země, což je největší každoroční ekologické hnutí.

 

Zdroj: Macrumors