Magnetický USB kabel vybírejte pečlivě. Dbejte na odolnost a provedení

Magnetický USB kabel je šikovná vychytávka pro nabíjení telefonů. Nemusíte ho zasunovat do zařízení, ale stačí jen magneticky přicvaknout. Jaká je nabídka?

Apple už před lety vytvořil MFi certifikaci, která zodpovídá za kvalitu konstrukce kabelu. Také je v kabelu speciální čip, který vyle po připojení telefonu signál, na který čeká. iPhone kabel bez certifikace samozřejmě může pracovat správně a to i několik let, nikdo vám ale nezaručí, že to tak bude.

Magnetický USB kabel se hodí

V každém balení iPhonu k němu samozřejmě najdete i různé příslušenství. Vyjma sluchátek a spony k vyndání šuplíku karty SIM se jedná i o nabíjecí adaptér a datový kabel. Ten je však častým terčem kritiky, protože se velice snadno zlomí a přestane korektně nabíjet. Na trhu je ale velké množství jeho alternativ, které poslouží stejně dobře a nezruinuje vaši peněženku.

Klasický nabíjecí USB kabel koupíte snad všude. Už méně obvyklý je ale magnetický USB kabel. Ten se vyznačuje snadnějším použitím a hlavně rychlejším zastrčením.

Lightning magnetický kabel

Nabíjecí kabel s Lightning konektorem se hodí především pro nabíjení iPhonu nebo iPadu. Magnetickou koncovku zasunete do zařízení a kabel pak k němu už jen přichytíte. Ten se uchytí potřebnou silou a když byste náhodou o kabel zavadili, spojení se přeruší, aniž by telefon ze stolu spadl.

Druhou výhodou je pak rychlost takového řešení. Nemusíte hledat vstup do telefonu, jen nastavíte kabel a ten se sám uchytí. V neposlední řadě se nebude do konektoru prášit, protože v něm bude magnetická koncovka.

Magnetický USB-C kabel

Také USB-C konektor dostal magnetický nabíjecí kabel a v dnešní době už není problém ani s výkonem nabíjení. Kabel Hoco U40C podporuje až 87W nabíjecí výkon, takže je ideálním společníkem pro nabíjení MacBooku na cestách. Tím se trochu vracíme do doby, kdy Apple využíval svůj magnetický MagSafe konektor.

➡️Nabíjecí USB kabely