Magnetický usb c kabel vám velmi usnadní zapojování do konektoru

Magnetický usb c kabel je velmi šikovnou vychytávkou, kterou budete milovat. Do zařízení stačí zasunout magnetickou koncovku a kabel pak už jen přiložíte!

Moc výrobců zatím magnetické kabely nenabízí a jedná se spíše o menšinový podíl na trhu. Někdy dá tak zabrat, než najdete ten, který chcete. USB-C kabely jsou populárním příslušenstvím a nabízejí se v mnoha velikostech, barvách a provedeních. Ty s magnetickou koncovkou ale budete hledat obtížně. Naštěstí je máme v obchodě!

Magnetický usb c kabel pro nabíjení

Už je to poměrně dlouhá doba, co z MacBooků zmizel legendární MagSafe konektor. Jeho velkou výhodou byla právě možnost magnetického uchycení. Nestalo se vám tak, že po zakopnutí o kabel jste shodili celý počítač ze stolu. Bohužel, podobných případů teď přibývá. USB-C kabel se pevně zasune do MacBooku a drží v něm tak, že zatažením posunete celým strojem.

Naštěstí nemusíte zoufat a lze si dopřát luxusu magnetické funkce i s novými MacBooky. Stačí si pořídit kabel USB-C s magnetickou koncovkou a můžete využívat stejných výhod jako s MagSafe. Kabel od společnosti Hoco dokáže nabíjet zařízení až do výkonu 87 W, takže i ty největší a nejvýkonnější MacBooky. Je dlouhý 2 metry a připojíte ho do originálního adaptéru, který jste s MacBookem dostali. Navíc je odolný díky opletení z nylonu a nabíjet s ním lze i jiná zařízení s USB-C konektory.

Lightning s magnetem

Pro iPhony stále platí, že nabíjení se realizuje přes Lightning port, pokud tedy nenabíjíte bezdrátově. I v tomto případě výborně magnetický kabel poslouží a k dispozici je magnetický kabel Lightning se signalizační LED diodou. Metrový pletený kabel funguje stejně. Magnetickou koncovku zasunete do iPhonu a kabel pouze k portu přiložíte. Síla magnetu si jej přichytí a začne nabíjení.

Jak vidíte, nemusíte nabíjet klasicky stálým zasunováním kabelů. Pokud máte starší iPhone bez možností bezdrátového nabíjení, je pořízení magnetického nabíjecího kabelu skvělou volbou. A váš MacBook vám určitě také poděkuje. Jestli ale už máte novější model, bezdrátová nabíječka je nyní tou nejpohodlnější možností pro nabíjení.