macOS na iPhonu může fungovat! Apple systém na telefonu zkouší a vyhodnocuje

macOS na iPhonu je skutečností a americká společnost skutečně tuto kombinaci zkouší. Pracuje momentálně na prototypech iPhonu, který umožní spuštění macOS.

Apple pracuje na prototypech procesorů pro iPhony, které uživateli umožní připojit iPhone do doku nebo monitoru a mít plnohodnotný desktopový zážitek. Apple dříve popřel, že jeho projekt Catalyst znamená, že Mac a iOS se propojí. Nyní, když Mac bude běžet na Apple procesorech, se říká, že společnost prototypuje macOS pro iPhone.

macOS na iPhonu je dalším krokem

Podle posledních zpráv je Apple připraven a stále pracuje na prototypech. Twitterový účet Mauri QHD tvrdí, že na 95 % se takové zařízení skutečně objeví. Na otázku, zda se plánovalo zařízení se dvěma spouštěcími systémy, jako je Boot Camp umožňující si vybrat macOS nebo Windows na procesorech Intel, odpověděl účet kladně. Lze tak předpokládat, že uživatel bude mít možnost stále pracovat na iOS, ale macOS, nebo velmi podobná verze „dospělého“ systému bude na zařízení také dostupná.

 

Už dříve došlo k pokusům o uvedení stolních operačních systémů na telefony. Nejpozoruhodnější snahou je Samsung DeX, který byl navržen tak, aby se Galaxy S8 stal stolním strojem, namísto zobrazování ruční verze operačního systému na displeji.

Leaker MauriQHD má rozporuplné výsledky, co se týká společnosti Apple. U jiných technologických firem je ale úspěšnější. Vlákno Twitteru pokračuje dalšími informacemi, i když občas MauriQHD uvede, že prototyp běží spíše na iPadu než na iPhone.

Zdroj: Appleinsider.com