Bluetooth handsfree do auta je záchranou, vyhnete se nehodě i pokutám

Bluetooth handsfree do auta přináší velké ulehčení při telefonování ve vozidle a hlavně vám dává lepší bezpečí a klid, protože nebudete porušovat žádná pravidla silničního provozu.

Bluetooth handsfree do auta se hodí nejen v dopravním prostředku, ale všude, kde potřebujete mít volné ruce a nechcete v nich držet telefon. Také handsfree se přitom dá dát do ucha, nebo funguje na bázi reproduktoru a mikrofonu.

Bluetooth handsfree do auta v podobě sluchátka

Populární a asi nejvíce využívanou možností jsou sluchátka. Ať už se jedná o dvě nebo jedno, vložíte si je do ucha a jste na příjmu. Hovor lze zvednout jednoduše tlačítkem na sluchátku, případně jeho poklepáním. Stejně tak ho i ukončíte, takže nemusíte během telefonování na smartphone ani sáhnout. Rozhodně je pak lepší variantou si pořídit sluchátko bezdrátové, protože to udrží spojení s telefonem na vzdálenost kolem 10 metrů a nikde se kolem vás nebudou motat dráty, které při řízení mohou způsob i nehodu.

Hoco E25 je bezdrátové sluchátko, které stojí pouze pár set korun a dokáže se stabilně propojit s vaším telefonem. Díky gumovému půlkolečku se bezpečně uchytí na vašem uchu a vydrží v pohotovostním režimu skoro 200 hodin. Můžete si v něm přehrávat i hudbu a váží pouhých 8 gramů, takže ho ani neucítíte.

Bluetooth audio přijímač

Pokud vám ale vadí mít v uchu hodiny sluchátko, budete nadšeni z jiného způsobu. Ten tkví v propojení Bluetooth přijímače s audiosystémem auta a umožnění spojení telefonu. Přijímač má klasický 3,5mm jack konektor, takže ho zasunete i do starších aut a začne přijímat Bluetooth signál. Jednoduše tak s ním telefon propojíte. Takto si můžete přehrávat skladby z telefonu přes reproduktory auta a samozřejmě také telefonovat, protože přijímač má v sobě také mikrofon. 

Podobně funguje například i přenosné handsfree na stínítko auta CellularLine Easy Drive. To obsahuje reproduktor i mikrofon a lehce ho zasunete do stínítka u řidiče nebo spolujezdce. Bude tak fungovat ve všech vozech a dokáže se udržet ve střehu až 41 dní na jedno nabití.