Monitoring spánku na Apple Watch v iOS 14 a watchOS 7 je jednou z nejzajímavějších novinek

Monitoring spánku na Apple Watch je funkce, kterou uživatelé hodně chtěli. U nového systému watchOS 7 a iOS 14 se dočkali. Jak vše funguje a na co se těšit?

Jednou z nejžádanějších funkcí pro Apple Watch je sledování spánku. Funkce umí mnohem víc než jen změřit kdy usnete a zase se probudíte. Podívejte se, co všechno můžete pomocí ní zjistit.

Monitoring spánku na Apple Watch

Pro Apple by bylo snadné vytvořit aplikaci, která detekuje počáteční a koncový bod vašeho spánku. Společnost má ale tendenci jít ještě dál a přemýšlet o funkci jako o celku s hlubší implementací do systému.

U systémů watchOS 7 a iOS 14 Apple přemýšlel o všech zážitcích ze spaní pro uživatele. To zahrnuje udržování stálé rutiny, fungování před spaním, šetrné probuzení a analýzu shromážděných údajů.

To je to, co Apple udělal zavedením aplikace Spánek pro Apple Watch, režimu spánku, vylepšením funkce Večerka a zavedením funkce Wind Down, která vám pomůže najet na správnou rutinu.

Spuštění sledování spánku pomocí Apple Watch

Chcete-li začít se sledováním spánku na watchOS 7, můžete skočit do nové aplikace Spánek na hodinkách nebo do aplikace Zdraví svého iPhonu vybaveného iOS 14. 

Když přejdete do kategorie spánku aplikace Zdraví, máte novou možnost nastavit rozvrh před spaním. Nejprve můžete aktivovat režim spánku. Režim spánku zjednodušuje obrazovku uzamčení v naplánované době před spaním a zapne funkci Nerušit, aby se omezilo rušení.

Aplikace poté navrhne, abyste povolili Wind Down. Představa je, že váš noční režim může začít před spaním, než jdete spát. Režim spánku je, když skutečně spíte a Wind Down vás k tomu ideálně navede. Můžete si vybrat, kdy před spaním chcete spustit Wind Down. To může být mezi 15 minutami a 3 hodinami.

Wind Down pomáhá s těmito rutinami, jakmile se připravíte na lůžko a zároveň zkrátíte čas na obrazovce v telefonu. Zjednodušuje obrazovku uzamčení a zobrazuje pouze čas, budík a všechny zkratky nebo aplikace, které můžete použít. Vytvořte zástupce pro poslech relaxačního podcastu, přehrání nočního seznamu skladeb nebo spusťte dvouminutový časovač čištění zubů. Zde můžete přidat cokoli, co uděláte před spaním.

Nakonec se Zdraví zeptá, zda chcete sledovat svůj spánek s Apple Watch. Poté získáte shrnutí všeho, co nastavíte, včetně vašeho plánu a funkcí.

Zdroj: Appleinsider.com