MacBook Pro režim vysoké spotřeby vystřelí na ještě vyšší výkon

MacBook Pro režim vysoké spotřeby využije při opravdu náročných úlohách. Čip Apple M1 Max tak krátkodobě lze ještě více vyždímat.

Nejnovější 16palcový MacBook Pro s Apple Silicon čipem Apple M1 Max nabízí nový režim vysokého výkonu pro intenzivní a trvalé pracovní zatížení. Funkce je navržena tak, aby optimalizovala výkon a lépe podporovala náročné úkoly na zdroje, jako je podle společnosti Apple color grading v 8K ProRes videu.

MacBook Pro režim vysoké spotřeby

Nový režim je k dispozici v macOS Monterey a má být povolen, když uživatelé vykreslují větší soubory nebo provádějí graficky náročné úkoly, které vyžadují další zvýšení výkonu. Jinými slovy, není pravděpodobné, že by to bylo přínosné v typických pracovních případech, jako je procházení webu nebo pročítání mailů. Zda to zvýší výkon ve hrách, zůstává v tuto chvíli otevřenou otázkou.

Je-li povolen, režim vysokého výkonu sníží prioritu systémových procesů náročných na zdroje, aby bylo možné využít plný výkon procesoru ‌M1 Max‌. Nastavení je v podstatě opakem režimu nízké spotřeby, jehož cílem je snížit výkon systému ve prospěch prodloužení životnosti baterie.

Následující kroky ukazují, jak povolit režim vysokého výkonu. Mějte na paměti, že režim vysokého výkonu je k dispozici pouze na 16palcovém MacBooku Pro s čipem ‌M1 Max‌, nikoli na modelech MacBook Pro s M1 Pro a dokonce ani na 14palcovém modelu vybaveném stejným procesorem ‌M1 Max‌.

Jak režim vysoké spotřeby povolit

  • V macOS klikněte na symbol s logem Apple na horní liště nabídek a vyberte Předvolby systému....
  • Klikněte na ikonu Baterie na panelu předvoleb

  • Na postranním panelu vyberte možnost Adaptér
  • Tam, kde je napsáno Energetický režim, klikněte na nabídku a vyberte Režim vysoké spotřeby

To je vše. Pamatujte, že režim vysokého výkonu může mít za následek hlasitější zvuk ventilátoru, pokud je zapnutý. Spodní část MacBooku Pro se může také znatelně zahřívat na dotek, ale buďte si jisti, že i když tato funkce může způsobit zahřátí čipu ‌M1 Max‌, režim také zvyšuje rychlost ventilátoru, aby se tomu přizpůsobil.

Zdroj: Macrumors.com