iPhone 13 fotoaparát je nejlepší, podívejte se na srovnání se staršími modely

iPhone 13 fotoaparát se opravdu povedl a v názorném srovnání s předchozími modely je vidět, o kolik je lepší. Pokud máte starší iPhone, 13 se vyplatí.

Při srovnání modelů iPhone 13 s modely iPhone 12 se aktualizace ‌iPhone 13‌ jeví jako zbytečná, ale pro ty, kteří mají starší iPhone, je to jiný příběh. Zejména pokud jde o kvalitu fotoaparátu.

iPhone 13 fotoaparát vede

Redaktoři serveru Macrumors porovnali ‌iPhone 13‌ s iPhone 11 Pro, ‌iPhone‌ 8 a ‌iPhone‌ 6 a došli k závěru, že pokud máte starší model a hodně fotíte, ‌iPhone 13‌ stojí za upgrade. Podívejte se na video výše a srovnávací fotografie, abyste zjistili, zda souhlasíte.



Nebude žádným překvapením, že ‌iPhone 13‌ překonává ‌iPhone‌ 6, a zde vidíme některé z nejvýraznějších rozdílů. ‌iPhone‌ 8 je blíže v kvalitě a má barevný profil, který je ve skutečnosti docela podobný ‌iPhonu 13‌, ale stále je to jasný rozdíl za horších světelných podmínek.

S ‌iPhonem 11‌ Pro je hůř vidět vylepšení na fotkách s jasným, rovnoměrným osvětlením, ale ‌iPhone 13‌ mnohem lépe funguje se světly v noci (je méně odlesků čočky) a také s texturou. Funkce Deep Fusion, která se hodí především k vnitřnímu osvětlení, má velký rozdíl v kvalitě textury.

‌iPhone 11‌ Pro má určité problémy se zákalem, které mají tendenci ovlivňovat většinu fotografií, a je to patrnější v noci a odpoledne, když je slunce nízko. Dřívější iPhony měly velké problémy s přesnou expozicí různých oblastí s nerovnoměrným osvětlením a Apple v této oblasti za posledních pár let udělal spoustu vylepšení.

‌iPhone 13‌ vyniká přesností barev, včetně odstínů pleti, a překonává všechny starší iPhony. Je to také fantastické v HDR a vše je super ostré, i když osvětlení není ideální.

Jak je vidět, pokrok je opravdu znatelný. V případě, že máte iPhone 12, není úplně důvod aktualizovat na nejnovější 13. Pokud ale vlastníte iPhone 11 nebo starší, už se vyplatí zauvažovat nad upgradem.

Zdroj: Macrumors.com