MacBook MiniLED displej dostane až příští rok. Po vzoru nového iPadu Pro

MacBook MiniLED obrazovku zřejmě obdrží až příští rok. Plánované 14palcové a 16palcové modely se tak pravděpodobně dočkají uvedení později, než se čekalo.

Apple plánuje přepracované 14palcové a 16palcové modely MacBooku Pro s Mini-LED displeji, ale notebooky mohou být vydány později, než se očekávalo.

MacBook MiniLED obrazovku využije ještě lépe než iPad

Zatímco více zdrojů naznačilo, že Apple plánoval vydat nové modely MacBooku Pro ve druhé polovině roku 2021, včetně analytika Ming-Chi Kuo, tchajwanský zpravodajský web o dodavatelském řetězci DigiTimes dnes tvrdil, že uvedení MacBooků s mini-LED displeji může být odloženo do nějakého bodu v roce 2022.

Celá zpráva ještě nebyla vydána, ale náhled zní následovně:

Spuštění řady MacBooků s Mini-LED podsvícením od Apple může být podle průmyslových zdrojů odloženo na rok 2022.

V tuto chvíli nejsou k dispozici žádné další podrobnosti, ale úplná zpráva by měla být zveřejněna zítra. Začátkem března japonská publikace Nikkei Asia uvedla, že Apple odložil masovou výrobu dvou nových modelů MacBooků od května nebo června do druhé poloviny roku, což může být faktorem možného zpoždění uvedení na trh.

Očekává se, že nové modely MacBooků Pro budou poháněny vylepšenou iterací vlastního čipu M1 společnosti Apple. V případě, že Apple bude čelit výrobním výzvám s mini-LED displeji velikosti notebooku, mohl by Apple letos jistě aktualizovat stávající MacBook Pro s Apple Silicon čipem jako mezeru, ale není jasné, zda by tak společnost učinila.

Zdroj: Macrumors.com