Kryt MagSafe používá magnety, které zrychlují nabíjení i pohodlnost používání

Kryt MagSafe je novým příslušenstvím, které podporuje technologii MagSafe. Můžete tak rychleji a snadněji nabíjet i iPhone v pouzdru.

S iPhony 12 Apple uvedl funkci MagSafe poprvé pro mobilní telefony. Novinka dokáže pomocí magnetů pevně chytnout konec nabíjecího kabelu a díky přesnému zarovnání na zádech telefonu je nabíjení také rychlejší. Kompatibilní kryty už nenabízí jenom Apple, ale také další výrobci.

Kryt MagSafe v originálním řešení

Pro všechny nové iPhony 12 nabízí Apple originální silikonové a kožené kryty s podporou MagSafe. K dostání jsou ve více barvách, takže každý si vybere. Jejich cena není nízká, ale zase máte jistotu, že perfektně budou na těle telefonu sedět a dlouho vydrží v dobré kondici. 

Výhodou takového řešení je, že můžete telefon nabíjet v nasazeném krytu oběma způsoby bezdrátového nabíjení. Lze tak iPhone jednoduše položit na bezdrátovou nabíječku nebo k jeho zádům přichytit MagSafe nabíječku.

Levnější alternativy MagSafe krytů

Už teď ale začínají další výrobci nabízet svoje řešení a v drtivé většině jsou kryty levnější než ty od Applu. Například společnost ESR má v portfoliu MagSafe kryty pro všechny velikosti iPhonů 12 a to v černé nebo modré barvě. Jistě budou v dohledné době přibývat další.