MacBook Air s MagSafe a špičkovými funkcemi se ukáže v druhé půlce roku 2021

MacBook Air s MagSafe má být další verzí populárního přenosného Apple počítače. Dostane tenčí a lehčí tělo, nový Apple Silicon čip a další užitečné funkce.

Apple pracuje na tenčí a lehčí verzi MacBooku Air, kterou společnost plánuje vydat nejdříve na konci tohoto roku nebo v roce 2022. Bude zahrnovat nabíjecí technologii Apple MagSafe a vlastní Apple Silicon procesor. Úhlopříčka displeje má zůstat 13 palců.

MacBook Air s MagSafe a ARM procesorem

Společnost uvažovala o vybudování větší verze MacBooku Air‌ s 15palcovou obrazovkou, ale zdá se, že se zvětšení chystá až pro další generace. Samotný Apple tento dohad odmítá komentovat.

Podle zprávy bude mít nový 13palcový model MacBooku Air také dvojici portů USB 4 pro připojení externích zařízení. Očekává se, že aktuální ‌MacBook Air‌, upgradovaný v listopadu s Apple Silicon čipem, zůstane v nabídce společnosti jako základní možnost.

Analytik společnosti Apple Ming-Chi Kuo již dříve uvedl, že Apple představí nový MacBook Air někdy v roce 2022, což naznačuje, že v roce 2021 nemusí dojít k jeho obnovení. Podle Kua bude MacBook Air přicházející v roce 2022 vybaven Mini-LED displejem.

S modely iPhone 12 a 12 Pro, které byly představeny v říjnu 2020, znovu objevil Apple MagSafe‌. Kdysi podobnou technologii používal k nabíjení přenosných počítačů. MagSafe‌‌ byl úplně vyřazen z řady Mac a poslední stroj s ‌‌MagSafe‌‌, MacBook Air‌ z roku 2017, byl společností Apple v červenci 2019 ukončen.

Analytik nedávno tvrdil, že design nabíjecího konektoru MagSafe‌ bude obnoven do MacBooků v budoucích generacích, ačkoli nebylo zcela jasné, co to znamenalo. Apple totiž přešel na USB-C. Mark Gurman však ve zvláštní zprávě objasnil, že port MagSafe bude samostatný nabíjecí port používaný místo USB-C, přičemž nový port bude umístěn vedle portů USB-C.

Zdroj: Macrumors