MacBook Air 15 se má ukázat příští rok. Na co se těšit?

Apple vyvíjí větší 15palcový MacBook Air, který by mohl vyjít v roce 2023. Tvrdí to zpráva, kterou sdílí společnost Display Supply Chain Consultants.

Úplná zpráva je omezena na ty, kteří jsou přihlášeni k odběru, ale analytik Ross Young poskytl trochu informací o tom, co lze očekávat. Společnost Apple pracuje na MacBooku Air, který bude mít velikost někde kolem 15 palců, přičemž tento stroj by měl debutovat vedle „o něco většího“ 13palcového MacBooku Air.

MacBook Air 15 v roce 2023

Podle Younga je vydání 15palcového MacBooku Air větších rozměrů plánováno na rok 2023, konkrétní datum uvedení na trh však není známo. Není to poprvé, co o 15palcovém MacBooku Air slyšíme, neboť Mark Gurman z agentury Bloomberg loni uvedl, že Apple pracuje na větším MacBooku Air s 15palcovým displejem.

MacBook Air 15

Gurman tehdy uvedl, že Apple zvažoval vytvoření větší verze MacBooku Air, ale rozhodl se s ní nepokračovat pro příští generaci. Gurman se nezmínil, zda společnost Apple tuto myšlenku úplně zavrhla, ale zdá se, že projekt většího MacBooku Air nebyl opuštěn.

Interní e-maily Applu, které se objevily během soudního procesu Epic Games vs. Apple, také naznačují, že Apple zvažoval větší 15palcový MacBook Air již v roce 2008, ale místo toho se rozhodl pro menší 13palcový model.

I letos přijdou zajímavé novinky

Očekává se, že Apple letos představí přepracovanou verzi MacBooku Air, která přinese nové barevné varianty a zruší zúžený design, ale očekává se, že bude mít stejnou velikost obrazovky blížící se 13 palcům. Bude překvapením, pokud Apple v roce 2022 představí celkový redesign a v roce 2023 pak větší přepracovanou verzi MacBooku Air, ale je to možné.

Spolu s větší verzí MacBooku Air společnost DSCC uvádí, že Apple pracuje na základním modelu iPadu, který by mohl být „o něco větší“ než současný 10,2palcový model.

Zdroj: Macrumors.com