Levný iPhone 12 s 4G se má ukázat na začátku příštího roku

Levný iPhone 12 s připojením 4G má být alternativou k novým iPhonům 12 s 5G. Dočkat bychom se měli už v únoru a cena má být velmi lákavá.

V analytické zprávě společnost Wedbush Securities uvedla, že Apple může vydat levnější iPhone 12 počátkem roku 2021 bez připojení 5G.

Levný iPhone 12 jako náhrada za iPhone SE

Společnost Wedbush původně věřila, že Apple letos na podzim uvede na trh kombinaci modelů 4G a 5G iPhonu 12. Po opětovném prověření asijských dodavatelských řetězců analytici Daniel Ives, Strecker Backe a Ahmad Khalil revidovali předpovědi a dospěli k závěru, že nyní na podzim tohoto roku očekávají více modelů s 5G a na začátku roku 2021 jeden levnější model pouze pro 4G.

Ives řekl serveru Business Insider, že tato varianta pouze s 4G by mohla být uvedena na trh kolem února a bude levnější než 5G modely. Dodal, že letošní modely pravděpodobně nebudou dražší než současné verze iPhone 11 a ‌iPhone 11‌ Pro, a to navzdory dalším funkcím připojení.

V portfoliu Applu by tak levnější model mohl nahradit stávající iPhone SE 2020, ale spíše se očekává, že kalifornská společnost přestane prodávat iPhone 11, se kterým by novinka měla mít hodně společného.

Představení iPhonu 12 je zasvěcený podzim

Na podzim roku 2020 se očekávají celkem čtyři OLED iPhony ve velikostech 5,4, 6,1 a 6,7 ​​palce. Zvěsti naznačují, že 6,7palcový ‌iPhone‌ a jeden 6,1palcový model budou zařízení vyšší třídy s fotoaparáty se třemi objektivy, zatímco 5,4 a 6,1palcové modely budou iPhony nižší třídy s fotoaparáty se dvěma objektivy a dostupnější cenou.

Bylo oznámeno, že u různých velikostí může dojít k rozloženému spuštění. Během hovoru společnosti Apple o třetím fiskálním čtvrtletí finanční ředitel společnosti Luca Maestri potvrdil, že společnost očekává vydání letošních iPhonů později než obvykle.

Zdroj: Macrumors.com