Chcete kryty na iPhone 8 levně? Počítejte s tím, že telefon příliš neochrání

Chcete-li sehnat kryty na iPhone 8 levně, můžete tak učinit už za stokorunu. Počítejte ale s tím, že zde platí přímá úměra typu cena odpovídá kvalitě.

Apple iPhone 8 má nesporně tu výhodu, že disponuje téměř shodnými rozměry s předchozí generací telefonu Apple, čili iPhonem 7. Díky tomu, že se také nejedná o nejnovější model, jeho příslušenství stále zlevňuje. Není tak problém sehnat pro něho kryt v ceně sta korun. Počítejte ale s tím, že ten jej příliš neochrání.

 

Kryty na iPhone 8 levně seženete, ochrání ale jen decentně

Nerozumějte tomu špatně. Kryty pro iPhone 8 i jiné modely v hodnotě sta korun rozhodně nejsou na závadu. Jsou skutečně levné, dostupné a díky jejich ceně si jich můžete pořídit hned několik, přičemž je lze střídat třeba dle vaší aktuální nálady. Jejich neduh je jediný. Telefon ochrání především jen proti škrábancům.

Výroba levných krytů také samozřejmě musí být levná. Proto jsou použity běžné materiály, které jednoduše nedokážou váš telefon chránit proti pádům. Obvykle se také vyznačují jejich tloušťkou. Tzv. slim kryty jsou lehké, designově povedené, skoro nic neváží, ale platí pro ně to samé. Telefon ochrání proti drobným oděrkám, ne při pádu. Vyplatí se tedy vlastnit několik druhů krytů, kdy každý bude určen pro jiné použití.

Pokud hledáte transparentní kryt, neznamená to, že ten musí být zcela obyčejný. Dělají se totiž např. i ty s vyztuženými rohy, na které telefon padá nejčastěji. Základní ochranu ale poskytnou už tzn. hardcase kryty. Ty jsou vyrobeny z tvrdého plastu a při pádu se snaží absorbovat co nejvíce energie.

V každém případě myslete i na displej vašeho zařízení. Ideálně vám poslouží různé flipové kryty. Ty navíc poskytují přidanou hodnotu v podobě možnosti složení na praktický stojánek. Pro všechny případy byste ale měli displej telefonu ještě raději chránit i tvrzeným sklem.