Jaký kryt na iPhone Xs Max vybrat? Chce to volit chytře

Apple iPhone Xs Max je skvělý telefon. Také se ale jedná o skvěle drahý telefon. Kryt na iPhone Xs Max jej nejen ochrání, ale poskytne i přidanou hodnotu.

Mobilní telefon iPhone Xs Max má v portfoliu společnosti Apple několik prvenství. Předně se jedná o vůbec nejdražší iPhone, který společnost kdy prodávala. Má také největší displej, protože jeho úhlopříčka je 6,5 palců. Zároveň se také jedná o nejtěžší iPhone. Jeho váha je totiž 208 gramů a to i když je svou výškou a šířkou menší než iPhone 8 Plus. Oproti němu je však o něco málo silnější. Velkou váhu ale způsobuje hlavně rozměrný OLED displej, kvůli kterému si jej většina uživatelů také koupí.

Protože jeho cena atakuje v základní 64GB variantě paměti hranici 33 tisíc korun, je vhodné jej patřičně chránit a to i kvůli tomu, že případný servis by vás vyšel zatracené draho. Investice do krytu v řádu páru stokorun vás tak může ušetřit o poznání většího výdaje, kdy si servis za výměnu skla displeje může účtovat i více jak 13 tisíc korun.

 

Kryt na iPhone Xs Max a jeho varianty

Můžete si pořídit jednoduchý kryt, např. ten od značky Devia, který vás vyjde jen na 100 Kč. Díky své struktuře zadní strany se vám bude dobře držet, ale telefon ochrání spíše jen proti náhodným škrábancům. Oproti tomu je ale zase lehký a nezvětší rozměry už tak velikého telefonu. To samé platí i o množství transparentních krytů, které nijak nenarušují design telefonu a zároveň jej alespoň decentně chrání. Za 200 Kč dobrá volba, jen se vyhněte větším pádům.

Pokud vám však jde o ochranu i čelní strany telefonu, mohou se vám vyplatit tzv. folio kryty. Ty mají tvar peněženky, takže kryjí právě i displej iPhonu. Jejich cena je přitom velice příznivá, protože začíná na 300 Kč. Dokonce je můžete složit i do praktického stojanu. Jiné modely ale nabízejí i přidanou hodnotu v podobě různých kapes pro vaše karty a bankovky.

Sportovcům se jistě hodí armband na ruku, kdy nemusíte mít váš telefon v kapse u šortek. Takový kryt na iPhone Xs Max obsahuje prostupy pro sluchátka ale i kapsu pro klíče atd. Cena je 400 Kč. Opravdu robustní ochranu pak nabízí společnost UAG. S jejím modelem Pathfinger nemusíte mít starost, že si iPhone poškodíte nějakým drobným pádem. Jeho cena začíná na 500 Kč, k dispozici jsou ale i modely za 900 Kč. Jen počítejte s většími rozměry i vahou.