Kryt na Apple Watch nemusí být velký a nevzhledný. Vybere si každý

Kryt na Apple Watch ochrání hodinky před škrábanci a nedopustí, aby po pár týdnech vypadaly ošklivě. Kryty jsou velmi odolné, ale také decentní a nezvětší výrazně objem hodinek.

Chytré hodinky Apple Watch nejsou nejodolnějším zařízením. Jestli používáte hliníkové, které jsou u nás oficiálně v prodeji, tak vás možná překvapilo, jak málo stačí k poškrábání. Kovová, keramická nebo titanová verze je o poznání odolnější a škrábance jen tak neuvidíte. Pro všechny majitele hliníku ale máme dobrou zprávu. Kryty, tvrzená skla a pouzdra s ochranou výrazně pomohou.

Kryt na Apple Watch v odolné variantě

Pokud žádáte vysokou ochranu, tak musíte zvolit odolný kryt. Takový dostanete v podobě řemínku s pouzdrem Supcase Unicorn Beetle. Jedná se o řešení, které v sobě spojuje řemínek a bytelný rámeček kolem těla hodinek. Takto chráněné hodinky nepoškrábete, ani kdybyste chtěli. Tělo je dokonale chráněno a odolá i pádu z velké výšky.

Podobně je na tom UAG Watch Case, který splňuje vojenskou normu MIL STD 810G 516.6. S tím rozdílem, že se ale jedná pouze o rámeček na tělo hodinek. Pásek můžete použít jaký budete chtít. I s nasazeným pouzdrem jsou dostupné všechny ovládací prvky.

Jestli vám vadí, že odolný kryt je velký a na ruce najednou cítíte větší zátěž a omezení, podívejte se ještě na Pitaka Air Case. Jedná se o unikátní pouzdro z Aramidu (materiál, který je tvrdší než uhlíkové vlákno) a s malými rozměry konkuruje větším a objemnějším pouzdrům. Přitom nabízí srovnatelnou ochranu.

Ochrana displeje Apple Watch

Pouzdra ochrání tělo hodinek, ale displej je také velmi náchylný. Je dobré vědět, že ochranná fólie na Apple Watch je velmi tenká a tedy kompatibilní s jakýmkoliv pouzdrem. Chránit tak můžete tělo i displej současně. 

Ochranné sklo na Apple Watch už je tvrdší a i větší. Na druhou stranu, lépe ochrání a displej přežije i střet s tvrdším předmětem. V tomto případě si ale raději ověřte, zda bude kompatibilní s krytem, pokud máte v plánu ho použít současně.