Kožený návlek s MagSafe na iPhone 12 a první dojmy

Kožený návlek s MagSafe je novým typem pouzdra, které Apple nabízí k novým iPhonům 12. Jaké je a vyplatí se ho za cenu 3 790 Kč koupit?

Apple letos přišel s hrstkou příslušenství pro nové modely iPhone 12 a kromě standardních silikonových a kožených pouzder je zde také nový kožený návlek, který se nedávno dostal do prodeje.

Kožený návlek s MagSafe v několika barvách

Kožený návlek je k dispozici pro ‌iPhone 12‌, 12 Pro, 12 Pro Max a 12 mini, přičemž všechna pouzdra mají stejnou cenu. Pořídit lze v barvách baltsky modrá, citrusově růžová, sedlově hnědá a červené edici (Product)RED.

Není to tradiční pouzdro a pokrývá přední a zadní část iPhone, s výjimkou malého výřezu vpředu. Vysoká cena je způsobena hlavně díky materiálu, ze kterého je vyroben. Apple říká, že je vyroben ze speciálně upravené a dokončené evropské kůže, která je na dotek hebká, a to je pravda. V ruce je telefon v pouzdře velmi příjemný.

Na spodní straně koženého pouzdra se připevňuje šňůrka na krk, kterou lze použít k připojení rukávu k tašce nebo kabelce, nebo jej lze nosit přes zápěstí jako jednoduchý držák iPhonu. Když je kožený návlek držen nebo připevněn k tašce, je obráceně, takže hrozí náhodné vyklouznutí ‌iPhonu.

‌iPhone‌ pevně zapadá do koženého pouzdra, aby byl z větší části udržen v bezpečí. Uvnitř je také několik slotů na karty, což je užitečné, protože tam můžete mít platební karty nebo drobnou hotovost. Dovnitř se vejdou dvě až tři karty, podobně jako u kožené peněženky MagSafe, kterou Apple také prodává.

Užitečné funkce ve stylu Applu

V přední části koženého pouzdra je výřez, který je navržen tak, aby ukazoval čas. Čas na obrazovce ‌iPhonu‌ se zobrazuje díky propojení MagSafe mezi koženým pouzdrem a ‌iPhone‌, což umožňuje speciální displej. Barva času je navržena tak, aby odpovídala barvě koženého návleku, což je jedinečná vlastnost.

Kromě času tento malý výřez displeje zobrazí příchozí telefonní hovory, což je užitečné, ale nemůžete přijmout hovor, když je ‌iPhone‌ v koženém pouzdře. Telefon tak musí ven. Okno nezobrazuje žádná další příchozí oznámení, a to ani pro aplikace Applu, jako jsou Zprávy, což z něj činí omezenou funkci.

Při připojování příslušenství ‌MagSafe‌, jako jsou nabíječky, k zadní části koženého pouzdra je několik dalších animací, ale to je vše. Když už mluvíme o ‌MagSafe‌, lze ‌iPhone‌ nabíjet pomocí ‌MagSafe‌ nabíječky, zatímco je v koženém pouzdře, stejně jako ve standardním případě.

Kožený návlek je volbou designu, která bude více polarizující než tradiční kryty společnosti Apple, a to jen kvůli omezené funkčnosti a nutnosti vyjmout Phone‌ z pouzdra a před použitím. Není to příslušenství, které by si mnozí z uživatelů pořizovali, ale pro ty, kteří mají rádi přitažlivost jednoduchého pouzdra na přenášení, které také zahrnuje funkčnost peněženky, stojí za to.

Zdroj: Macrumors