Baseus Lovely je levná selfie tyč s Bluetooth ovladačem a stojánkem

Baseus Lovely představuje levné řešení, jak mít důležitého pomocníka na fotografování stále při ruce. Selfie tyč umí zastoupit funkci stativu a bezdrátovým ovladačem aktivujete spoušť.

Selfie tyče nejsou ničím novým. V posledních letech se toto příslušenství velmi rozšířilo a nabízí řadu praktických možností. Už dávno pryč je doba, kdy uživatelů byli s tímto doplňkem mnohým pro smích. Moderní selfie tyče nabídnou i funkci stativu nebo umožní aktivovat spoušť telefonu na dálku. Co umí jeden z nejlevnějších zástupců této kategorie?

Baseus Lovely zvládne vše

V první řadě před koupí je nutné si ověřit, zda je selfie tyč s vaším telefonem kompatibilní. To znamená, zda se s tyčí můžete bezdrátově propojit pomocí Bluetooth a zda se vejde do držáku, který je na jejím vrchu. Bluetooth bezdrátové přenosy dnes podporují všechny chytré telefony. Velikost zařízení, které do kleští pojme Basues Lovely je pak šířka od 5,5 do 8,5 centimetrů. To splňují všechny Apple telefony a i ten největší, iPhone 12 Pro Max, do kleští vložíte.

Jakmile máte telefon na selfie tyči a je s ní propojený, můžete začít fotografovat. K tomu poslouží bezdrátová spoušť umístěná na rukojeti tyče. Je odjímatelná, takže snadno poslouží i jako dálková spoušť a na vzdálenost až 10 metrů od telefonu můžete pořídit fotku.

Selfie tyč je velmi malá a ve složeném stavu měří na délku jen kolem 20 centimetrů. Když ji rozložíte do maximální délky, dočkáte se 68 centimetrů. To je dostatek na to, abyste vyfotografovali sebe i skupinky lidí kolem. Oceníte kovový střed tyče, takže se ani v silnějším větru nebude prohýbat.

Foto nebo video?

Tyč je skutečně multifunkční zařízení, protože lze využít i jako stativ. Tři nožičky rozložíte a selfie s telefonem budou stát na vodorovném povrchu. Takto lze fotit nebo natáčet. Spoušť poslouží k pořízení fotky i spuštění natáčení. Funguje přitom se všemi aplikacemi, takže spustíte třeba i živý stream na YouTube.

Fajn je, že kleště lze otáčet a telefon tak umístíte do vodorovné i svislé polohy. Vytvoříte stories na Instagram i video na Facebook.