Kovový řemínek na hodinky Apple Watch a jeho alternativy

Kovový řemínek na hodinky dotváří jejich design a hodí se k jakékoli příležitosti. Kdyby ten originální ale nebyl tak drahý. Naštěstí je zde alternativa.

Kovové řemínky na hodinky, nehledě na to, zda se jedná o klasické náramkové, nebo ty chytré, jsou vskutku univerzální. Díky jejich elegantnímu vzhledu se tak hodí k obleku, kvůli jejich použitým materiálům, které nekorodují a jsou velice odolné, jej můžete využít i ke sportu a to klidně i k potápění. Běžné každodenní nošení je pak samozřejmostí. Oproti kůži nebo nylonu totiž vydrží prakticky neomezeně déle.

 

Prakticky nezničitelný

Pokud je nepoškodíte mechanicky, jsou jedinou známkou jejich opotřebení drobné vlásečnice a oděrky, které způsobí i třeba takový „kancldiving“. Jednoduchým rozleštěním se jich pak dá snadno zbavit. I velikost si upravíte poměrně snadno vyndáním jednotlivých článků. I kovový řemínek na hodinky má ale své dva neduhy.

Jedním je vysoká váha. Jedná se přece o pořádný kus oceli. Takový nylonový řemínek na Apple Watch neváží zhola nic a pomalu s ním ani nevíte, že máte hodinky na ruce. Počítejte s tím, že ocel vaši ruku určitě zatíží. A vlastně nejen ruku, ale i peněženku. To tedy pokud vyžadujete řešení od Applu, protože ten svůj článkový tah nabízí za závratných 11 490 Kč, pokud byste chtěli vesmírně černý článkový tah, vyjde vás už na 14 490 Kč. 

Za tuto cenu už byste si mohli pořídit klidně i velice populární automatické hodinky značky SEIKO, tzv. želvy (SRP) v nějaké jejich speciální edici a to samozřejmě i s nasazeným originálním ocelovým tahem. Jestli ale dáváte přednost chytré elektronice, i k řešení Applu se nabízí alternativa za desetinu ceny.

 

Alternativní kovový řemínek na hodinky 

Kovový řemínek pro Apple Watch společnosti Hoco vás totiž vyjde jen na 1 199 Kč a to hned ve své černé barevné variantě. Je vytvořen z prvotřídní nerezové chirurgické oceli 316L a i on se vyznačuje perfektním zpracováním, které je patrné na první pohled.

Ocelový je ale i velice líbivý milánský tah. Ten oproti originálu, který stojí 4 290 Kč, seženete už za 499 Kč a to ve stříbrné, černé, zlaté i růžově zlaté barevné variantě.