Nabíječky na iPhone se slevou 25%
V košíku zadejte slevový kód NBJW25

Kolik bude stát iPhone 12? Apple pravděpodobně bude držet stejné ceny jako nyní

Kolik bude stát iPhone 12, který vyjde už letos na podzim? Je velmi pravděpodobné, že Apple nebude nijak výrazně měnit ceny a půjde pořídit v podobné relaci jako současné iPhony 11.

Nový iPhone 12 je za dveřmi a velmi častou otázkou, která se řeší, je samozřejmě jeho cena. Za mořem se obvykle pohybuje v nižších částkách a po hrubém přepočtu z dolarů na české koruny zjistíme, že by měl být v našich končinách až o třetinu ceny levnější. Bohužel, je nutné připočítat DPH a další náklady, takže je skoro jisté, že vlajkový model bude v základní variantě přesahovat cenu 30 000 Kč.

Kolik bude stát iPhone 12? Jako 11

Když Apple uváděl své iPhony 11, tak nám představil 3 modely. Vstupní iPhone 11 s 6,1palcovou úhlopříčkou a LCD displejem. Jeho základní verze s 64GB úložištěm stojí bezmála 21 000 Kč. Tento model ale nejspíš nebude ničím přímo nahrazen, protože se očekává sice uvedení 4 nových iPhonů 12, všechny ale mají mít OLED displej. Je tak pravděpodobné, že společnost v nabídce iPhone 11 ponechá i další rok.

Vyšší modely iPhonu 11 s označením Pro a Pro Max začínají na ceně 30 000 Kč, respektive 33 000 Kč bez 10 korun. Disponují OLED displejem, 64GB úložištěm a budou velmi pravděpodobně nahrazeny modely iPhone 12 Pro a iPhone 12 Pro Max. V tomto případě je tak skoro jisté, že cena nástupců se bude pohybovat v tomto rozmezí s nuancí kolem maximálně 2 tisíc korun. Apple pak 11 Pro a 11 Pro Max po uvedení iPhonů 12 vyřadí z nabídky.

Další varianty iPhonu 12 budou levnější

Kalifornská společnost ale hodlá na podzim ukázat rovnou čtveřici nových telefonů. Má se jednat o levnější variantu iPhonu 12 s 6,1palcovým displejem a malý iPhone 12 mini s 5,4palcovou obrazovkou. V tomto případě je jasné, že cena bude nižší jak u vlajkových modelů. Je zatím těžké odhadovat, kolik si přesně zaplatíme, ale očekává se, že hodnota se zastaví někde mezi 20 až 25 tisíci korunami.