iOS 14.2 beta přidává novou možnost do ovládacího centra - rozpoznání hudby

iOS 14.2 beta je další aktualizací aktuální verze operačního systému pro iPhony. Do ovládacího centra přibude možnost zjištění přehrávání skladby.

Apple pro vývojáře vydal první beta verzi iOS 14.2 pro účely testování a nová aktualizace zavádí ovládací prvek rozpoznání přehrávané hudby do ovládacího centra. Funkci zprostředkuje aplikace Shazam.

iOS 14.2 beta s hlavním vylepšením

Nová funkce vám umožní objevovat hudbu hrající kolem vás a rozpozná hudbu hrající v aplikacích, i když máte AirPods. Skladby se zobrazí jako oznámení a můžete je poslouchat klepnutím v Apple Music.

Novou funkci lze do ovládacího centra přidat přes nastavení a přidání prvku. Chcete-li tuto funkci použít, zobrazíte si ovládací centrum a klepnete na ikonku Shazam. Tím zahájíte rozpoznání a v krátké chvíli vám vyskočí výsledek.

Zařízení Applu již dlouho dokáží rozpoznávat skladby prostřednictvím Shazamu, ale v současné době to vyžaduje požádat Siri o identifikaci skladby nebo otevřít aplikaci Shazam. Nová funkce ovládacího centra usnadní rozpoznání skladby s minimálním úsilím.

S dnešní aktualizací Apple přidal také novou hudební funkci, která zobrazuje widgety ‌Apple Music‌ v rozšířeném zobrazení volby ovládacího centra v hudební sekci. Přepracované ovládací prvky médií také usnadňují zobrazení a ovládání zařízení připojených k AirPlay, jako jsou Apple TV a reproduktory.

Pro ty, kteří jsou slabozrací, představila společnost Apple v aplikaci Lupa novou funkci „Detekce osob“, která je navržena tak, aby pomocí fotoaparátu informovala uživatele iPhonu o tom, jak daleko jsou ostatní lidé.

Nová beta verze iOS 14.2 bude pravděpodobně nějakou dobu testována, protože Apple pracuje na vydávání nových iPhonů. Očekáváme, že nové iPhony budou debutovat někdy v říjnu a iOS 14.2 následně v listopadu.

Zdroj: Macrumors.com