Cyklo doplňky nejsou jen přilba a rukavice. Kam na kole s telefonem?

Cyklo doplňky jsou vhodným příslušenstvím pro kratší i delší výlety. Přilba je povinnou součástí výbavy, ale třeba držák na telefon se stává podobně důležitým prvkem.

Srovnávat důležitost přilby jako bezpečnostního prvku s držákem na telefon je možná na první pohled trochu odvážné. Ale představte si, že se na kole vybouráte, zůstanete ležet na zemi a jedinou možností, jak zavolat pomoc, bude právě váš telefon. Pokud nemáte na ruce chytré hodinky, musíte pro telefon zpět ke kolu. A rozhodně je lepší ho mít ihned po ruce, než jej lovit někde v batohu.

Cyklo doplňky se rozšiřují

Příslušenství na kolo už dávno není jenom pumpička, opravná sada, rukavice a helma. Dopřejte si pohodlí a vyberte si opravdu takové doplňky, které vám usnadní jízdu na kole. V poslední době jsou hodně rozšířené držáky mobilu na kolo. Telefon tak budete mít neustále na očích před sebou a lze použít k navigování i telefonování. Samozřejmě musíte dávat pozor na cestu před sebou, ale to samé platí například i za jízdy v autě se zapnutou navigací.

 

Doplňky na kolo někam ale musíte uložit. Jízda s batohem na zádech není úplně to pravé ořechové a jestli pojedete na delší výlet, vaše záda vám moc nepoděkují. Lepším řešením je cyklotaška. Do ní vložíte vše potřebné a připevníte jí na rám kola. Výrobci myslí i na takové věci, jako je odolnost. Při pádu se tak vnitřnímu obsahu nic nestane. A budete překvapení, že například brašny na kolo Sakwa už mají vyřešeno i uchycení telefonu.

V praxi tak upevníte brašnu pomocí suchých zipů na rám kola a získáte prostor na všechny své doplňky společně s krytem na mobilní telefon. Ten je umístěn na horní straně brašny a při jízdě ho máte stále na očích pod řídítky. Tašky jsou voděodolné a spousta z nich nabízí i šikovný otvor na provlečení kabelu sluchátek, takže za jízdy lze poslouchat hudba nebo podcasty.