AirPods Studio přijdou s U1 čipem a dokonale splynou v Apple ekosystému

AirPods Studio jsou nová sluchátka, která plánuje Apple vydat v dohledné době. Podle spekulací budou obsahovat také ultraširokopásmový čip U1.

Osvědčený leaker známý jako „L0vetodream“ sdílí řadu informací o ultraširokopásmovém čipu U1 v připravovaných štítkách AirTags společnosti Apple a sluchátkách AirPods Studio.

AirPods Studio jako největší Apple sluchátka

První ze série sdílených tweetů jednoduše uvedl, že sluchátka AirPods Studio budou obsahovat ultraširokopásmový čip U1. Zdá se pravděpodobné, že čip U1 by byl použit v ‌AirPods Studio‌ ke sledování umístění sluchátek v aplikaci Najít, ale mohl by mít i další funkce, jako je směrová detekce dalších zařízení U1 v dosahu.

Apple uvádí, že čip U1 umožní bezdrátové spojení na krátkou vzdálenost a podpoří tak nové zážitky, jako jsou digitální klíče od automobilu nové generace. Ale kromě směrového AirDropu je ještě mnoho jeho funkcí realizováno.

Vzdálenost mezi dvěma zařízeními, která podporují ultraširokopásmové připojení, lze přesně změřit výpočtem času, který uplyne průchodem rádiových vln mezi těmito dvěma zařízeními, s mnohem větší přesností než Bluetooth LE a Wi-Fi.

Čip U1 se objevil pouze v zařízeních iPhone 11 a ‌iPhone 11‌ Pro. Absence U1 v iPadu Pro 2020 a druhém iPhone SE zpochybňuje budoucnost čipu až do jeho nedávného zařazení do Apple Watch Series 6.

Další tweet, přeložený z čínštiny, vysvětlil více o užitečnosti čipu U1 v AirPods Studio a jeho širším významu. Spekulant věří, že rozšíření čipu U1 na Apple Watch Series 6 dokazuje pokračující závazku společnosti Apple k této technologii a slouží jako indikace toho, že čip bude v budoucnu v rámci ekosystému Apple mnohem důležitější.

U1 jako hlavní tahák sluchátek

Čip U1 údajně usnadní automatické rozpoznání orientace sluchátek, což znamená, že by nezáleželo na tom, jakým způsobem by uživatelé sluchátka nosili. Nebyla by statická levá nebo pravá strana a uživatelé by si mohli jednoduše nasadit sluchátka a zvukové kanály by se podle potřeby přepínaly bez zásahu uživatele.

S vydáním prostorového zvuku pro AirPods Pro a zavedením směrového AirDrop pro ‌iPhone 11‌ s iOS 13 se zdá, že se Apple stále více zajímá o směrové a lokalizační technologie.

Závěrečný přeložený tweet popisoval, jak budou mít nadcházející AirTagy společnosti Apple větší důležitost než pouhé sledování položek.

Myšlenka štítků AirTags‌ může být klíčovou součástí větší sítě U1 k přemostění různých zařízení mezi sebou. To má nejen potenciál pro více soukromé, přesné a rozšířené možnosti sledování položek, ale také pro přenos dat na krátkou vzdálenost mezi zařízeními s doplňkovými směrovými informacemi.

Předpokládá se, že ‌AirTags dorazí vedle iPhonu 12 v říjnu. AirTags a AirPods Studio se údajně již nějakou dobu vyrábějí. Vzhledem k tomu, že během minulého týdne byla sdílena předpokládaná vykreslení, obrázky a videa obou produktů, zdá se, že oznámení obou produktů není daleko.

Zdroj: Macrumors.com