Kyslík v krvi Apple Watch Series 6 změří ve většině zemí, kde se prodávají

Kyslík v krvi Apple Watch Series 6 budou měřit téměř všude, kde se prodávají. Funkce se tak dočkáme i v ČR a nebude tak u nás omezena.

Apple nedávno oznámil Apple Watch Series 6 s novým senzorem, který umožňuje monitorování kyslíku v krvi. Nepotvrdil ale, zda bude funkce dostupná všude, nebo dostane omezení na určité regiony jako třeba měření EKG.

Kyslík v krvi Apple Watch Series 6 měří i u nás

Dostupnost některých zdravotních funkcí, jako je EKG a upozornění na nepravidelnou srdeční frekvenci, byla omezena z důvodu regulačních požadavků, ale zdá se, že tyto požadavky se nevztahují na funkci monitorování kyslíku v krvi.

Podle oficiální stránky Applu je monitorování kyslíku v krvi k dispozici ve více než 100 zemích, což naznačuje, že neexistují žádné regulační problémy související se zdravím, které Apple musí překonat. Podpůrný dokument o používání monitorování kyslíku v krvi uvádí, že je k dispozici pouze v „určitých zemích a regionech“, takže může dojít k určitým opomenutím.

Ti, kteří mají zájem o koupi Apple Watch Series 6 speciálně pro tuto funkci, by měli dvakrát zkontrolovat stránku dostupnosti, aby se ujistili, že je v jejich zemi podporováno monitorování kyslíku v krvi. U nás je ale funkce uvedena jako podporovaná, takže si ji užijeme bez omezení.

Měření kyslíku v krvi pomocí Apple Watch Series 6‌ se provádí pomocí nové aplikace Saturace kyslíkem. Využívá řadu červených a zelených LED diod a infračerveného světla k měření množství světla odraženého pokožkou. Pokročilé algoritmy používají tato data k výpočtu barvy krve k odvození hladiny kyslíku v krvi. Jasně červená krev má více kyslíku, zatímco tmavě červená krev má méně.

Zdroj: Macrumors.com