Karaoke text je jenom jedna část. Potřebujete i správnou techniku

Karaoke text jsou napsaná slova skladby, kterou chcete zpívat. Pustíte si hudbu a podle textu už jen odříkáváte slova. Co dalšího potřebujete?

Slovo karaoke pochází z Japonska. Je to složenina slov kara (prázdný) a okesutora (orchestr). Výsledné karaoke je tak zkrácenina obou slov a spočívá ve vyplnění hudby zpěvem. Zpěv obstaráváte vy a pokud si nepamatujete text skladby, karaoke text vám pomůže.

Karaoke text stáhnete z internetu

Samotný text není v dnešní době problém vyhledat. Populární skladby vyhledáte hned a stačí vám jen zadat název songu do vyhledávače. Případně třeba ji najít v Apple Music a nechat si zobrazit text. Ten se zobrazuje, když si pustíte skladbu a prstem sjedete úplně dolů.

Lepší možností je ale pořídit specializovaný software, který vám bude při přehrávání skladby přesně ukazovat, jaké slovo zrovna máte zazpívat. V App Store je na výběr spousta aplikací, které to dokážou.

Na karaoke se správnou technikou

Aby se zábava nestala trapnou chvilkou a užili si ji všichni, je dobré se vybavit odpovídající karaoke technikou. Budete potřebovat mikrofon a reproduktor. Bezdrátový karaoke mikrofon s reproduktorem je vůbec tou nejlepší volbou. Propojíte ho pomocí Bluetooth s telefon, ze kterého se budou skladby přehrávat a rovnou do nich budete zpívat a reproduktor je dostatečně zesílí.

Bezdrátový karaoke mikrofon se vyrábí i v menším provedení a obsahuje menší reproduktor. Je tak vhodný na menší sešlosti a party. 

Teď už víte, že na správnou karaoke party nestačí jenom text písní. Musíte mít i techniku. Dříve se za podobné vymoženosti muselo vynaložit poměrně dost financí, ale dnes takový mikrofon s reproduktorem pořídíte kolem tisíci koruny a vše ostatní zajistíte zadarmo. Zahradní party s hudbou tak může začít!