Test sluchátek odhalí nejlepší produkty. Které parametry jsou důležité?

Test sluchátek je zajímavým výstupem, který odhalí klady a zápory testovaných produktů. Každému ale vyhovuje něco jiného. Co tedy sledovat?

Sluchátka jsou nedílnou součástí našeho bytí a v současném světě snad není nikdo, kdo by nějaká nevlastnil. Jejich výběr se ale může stát několikatýdenním martyriem, ze kterého se těžko hledá východisko. Testy sluchátek vám odhalí, která jsou ta nejlepší, ale vždy se bude jednat o subjektivní hodnocení autora testu. Potřeby uživatelů jsou různé a je dobré, aby se vyznal v jednotlivých parametrech.

Test sluchátek hodnotí nejen zvuk 

Zvukový projev sluchátek je postupem času lepší a lepší. Platí to obecně pro sluchátka jako taková, takže dost uživatelů se zaměřuje i na další vlastnosti a oželí i horší reprodukci. Jak tedy sluchátka rozdělit?

Špuntová sluchátka jsou nejmenším řešením a nabízí dobrou kvalitu zvuku. Zpravidla je dostanete už s koupeným telefonem a máte k nim několik vyměnitelných gumových nástavců. Sluchátka se strkají hlouběji do uší a to nemusí všem vyhovovat. V současnosti se vyrábí i bezdrátová špuntová sluchátka, takže se nebudete zamotávat do drátů.

Pecky se naopak jednoduše vloží do ucha, ale jsou usazeny na jeho kraji. Nedokáží tak poskytnout takovou kvalitu zvuku, ale zase je snese většina uživatelů. Nesedí tak dobře usazená a mohou často vypadávat. Na druhou stranu bývají levná a na obyčejný poslech naprosto stačí.

Velká náhlavní sluchátka poskytují výborný zvuk i komfort nošení. Jsou ale většinou dost velká a není je tak snadné přenášet. Bezdrátová velká sluchátka se musejí pravidelně nabíjet, ale nemusíte se starat o zapojování kabelů.

Bezdrátové nebo pevné připojení?

Důležitým rozhodnutím je, zda pořídit bezdrátová sluchátka nebo s kabelem. U první varianty je nutné počítat s vyšší cenou, za kterou ale dostanete větší pohodlí. Také musíte mít zařízení, které bezdrátový, nejčastěji Bluetooth přenos, podporuje. Dnes už není problém s kvalitou zvuku a jestli si myslíte, že drátová sluchátka vám zajistí lepší zvuk, tak budete na omylu. Možná v extrémních případech a ve zcela profesionálních podmínkách. Jinak pro naprostou většinu populace je kvalita reprodukce výborná.

S bezdrátovým přenosem jde ruku v ruce i dobíjení sluchátek. Proto se dívejte, kolik vydrží na jedno nabití. Čím jsou sluchátka větší, tím v nich bude větší baterie a výdrž může dosahovat několik desítek hodin. U malých špuntů nebo pecek se dostanete na pár hodin.