Apple Music využívá 60 miliónů platících uživatelů

Apple Music má aktuálně na 60 miliónů platících uživatelů. Číslo potvrdil Eddy Cue, ředitel pro internetový software a služby.

Cue uvedl, že je spokojený s výsledkem a že společnost neustále pracuje na zdokonalování platformy napříč různými zařízeními. Řekl také, že Beats 1, rozhlasová stanice, kterou můžete prostřednictvím Apple Music využívat, má desítky miliónů pravidelných posluchačů. Radio můžete poslouchat se sluchátky pro iPhone i třeba s bezdrátovým reproduktorem.

Apple Music je nejoblíbenější v USA

Ředitel odmítl prozradit, kolik účastníků je mimo ekosystém Apple a poslouchá Apple Music například svým Android telefonem. Na druhou stranu řekl, že Apple Music je jasnou jedničkou u Apple uživatelů.

Eddy také mluvil na téma odstranění aplikace iTunes z macOS a uvedení samostatných aplikací TV, Hudba a Podcasty. Řekl, že má rád iTunes, ale že Apple Music je daleko lepší a nemá smysl se dívat dozadu. Stejně, jako už jsou dnes minulostí sluchátka s kabely a nahradila je bezdrátová sluchátka.

Nový milník, 60 milionů platících posluchačů, je logickým postupem v nabírání více uživatelů. V listopadu se odhadoval počet až 56 miliónů. I když jsou čísla vysoká, stále je před Apple Spotify. To dokázalo zlákat už kolem 100 miliónů platících uživatelů. Údaj byl potvrzen v dubnu letošního roku.

Navzdory rozdílu v těchto číslech, Apple Music počátkem roku 2019 překonalo Spotify v oblasti Spojených států. Tam se povedlo ulovit zatím 28 miliónů posluchačů, oproti 26 miliónům, kteří využívají Spotify.

Zdroj: Macrumors.com