Externí baterie na mobil vás zachrání, když dojde energie

Externí baterie na mobil se stává neodmyslitelnou součástí naší výbavy. Obzvláště, když vyrážíte na delší výlety a nemáte poblíž zásuvku.

Proč chtít externí baterii, nebo jak se také říká powerbanku? Když si pořídíte telefon nebo třeba tablet, v balení dostanete nabíjecí adaptér a kabel. Když jste doma, není problém zapojit nabíjecí řešení do zásuvky a telefon nechat nabít. Na cestách ale nemusí být poblíž žádná zásuvka a s dnešní malou výdrží telefonů se hodí mít po ruce zásobu energie.

Externí baterie na mobil toho umí více

Powerbanka už není jen nevzhledná krabička s výstupem v podobě portů. Nabízí rozmanitý design, funkce i například bezdrátové nabíjení. A když víte, že váš výlet bude skutečně dlouhý a kapacita powerbanky nevystačí k dobití všech zařízení, zkuste solární nabíječku. Ta se sama nabije ze sluníčka a předá energii do telefonu.

Už zmíněná bezdrátová externí baterie má výhodu v tom, že nemusíte neustále hledat kabel a trefovat se s ním do telefonu. Jen zařízení položíte na plochu powerbanky. Nevýhodou může být pomalejší nabíjení.

Určitě je dobré se vybavit powerbankou s více výstupy. Můžete tak nabíjet více zařízení současně. Dávejte si v takovém případě pozor na rychlost nabíjení. Ta se s připojením více zařízení snižuje.

USB-C powerbanka zase dokáže zpravidla nabídnou rychlejší nabíjení, protože modernější konektor zvládá přenášet více výkonu. Takovou externí baterii využijete i na dobití tabletů nebo menších přenosných počítačů.

Vzhled je různý

Když už jsme nakousli vzhled, tak jten je opravdu velmi různý. Dokonce existují žertovné verze externích baterií, které si ostatní mophou splést s jiným zařízením. Taková powerbanka se smajlíkem jistě nejednoho potěší. Úplným vrcholem se zdá pak být externí baterie hovínko, se kterou si můžete z leckoho pěkně vystřelit.