Jak zrušíte Apple předplatné jako je Apple Music nebo iCloud?

Na iPhonu, iPadu nebo Macu můžete snadno zrušit předplatné Apple, například Apple One, a také předplatné aplikací z App Store třetích stran. Čtěte dál a dozvíte se, jak na to.

Apple nabízí několik služeb, které si mohou majitelé zařízení Apple předplatit, včetně Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade a iCloud+. Tyto služby nabízí také jako balíček předplatného nazvaný Apple One pro iPhone, iPad nebo Mac.

Společnost Apple v říjnu 2023 představila výrazné zvýšení cen několika svých služeb, včetně Apple TV+ a Apple Arcade. Kvůli vyšším individuálním cenám se zvýšila i cena balíčků Apple One. V ČR nyní Apple TV+ stojí 199 Kč měsíčně. Cena Apple Arcade+ se zvýšila na 199 Kč. Balíček Apple One pak dělá 449 Kč měsíčně.

Pokud vám nové ceny služeb Apple nevyhovují, můžete je snadno a rychle zrušit. Totéž platí pro předplatné aplikací a služeb třetích stran, které jste si objednali prostřednictvím obchodu App Store.

Nejjednodušší způsob, jak se dostat ke svým předplatným v App Store, je kliknout na tento odkaz - https://finance-app.itunes.apple.com/account/subscriptions. Tím se dostanete přímo na příslušnou obrazovku ve svém zařízení. Případně můžete postupovat podle následujících kroků:

Zrušení Apple předplatného na iPhonu a iPadu

  • Otevřete aplikaci Nastavení.
  • Klepněte na svůj profilový obrázek v horní části.
  • Klepněte na položku Předplatná.
  • Vyberte Apple předplatné, které chcete zrušit, a potom klepněte na Zrušit předplatné. Pokud máte Apple One, klepněte na něj v seznamu a poté klepnutím na Zrušit všechna předplatná ukončete předplatné všech služeb nebo klepnutím na Zvolte jednotlivé služby vyberte některé, které chcete zachovat.
  • Klepnutím na Potvrdit proveďte zrušení.

Apple předplatné zrušení

Zrušení Apple předplatných v systému Mac

  • Jděte do aplikace Nastavení systému
  • V horní části klikněte na svůj profilový obrázek.
  • Vyberte možnost Média a nákupy a poté vyberte možnost Spravovat... vedle možnosti Předplatné.

Apple předplatné Mac

  • Klikněte na tlačítko Upravit vedle předplatného Apple, které chcete zrušit, a potom klikněte na tlačítko Zrušit předplatné. Pokud máte službu Apple One, klikněte na ni v seznamu a poté výběrem možnosti Zrušit všechny služby ukončete předplatné všech služeb nebo výběrem možnosti Vybrat jednotlivé služby vyberte některé služby, které chcete zachovat.
  • Zrušení provedete kliknutím na tlačítko Potvrdit.

Apple One Mac

Po zrušení předplatného budou vaše služby dostupné až do dalšího data vyúčtování. Pokud jste si tedy například zaplatili roční službu Apple TV+, bude dostupná až do vypršení platnosti toho, co jste si zaplatili. Službu Apple One lze zakoupit pouze na měsíční bázi, takže pokud jste předplatné zrušili, budete mít maximálně měsíc, než vám přístup vyprší.