Jak změnit font textu v iOS 13. Lze vybrat z dostupných nebo vlastních

Jak změnit font textu v iOS? Od verze 13 je možné vybírat nejen z přednastavených, ale jde jednoduše další doinstalovat. Jak? Podívejte se.

Existuje spousta způsobů, jak si nastavit v iOS vlastní font textu, ale až s iOS 13 Apple přišel s velmi jednoduchým řešením, které spočívá v instalaci dostupných aplikací. Nemusíte tak složitě modifikovat systém nebo instalovat speciální profily. Nové fonty se budou zobrazovat na nejnovějším telefonu iPhone 11 Pro stejně tak jako na starších s iOS 13.

Oficiálně je zatím zobrazení vlastních fontů omezeno pouze na Apple aplikace Pages, Keynote, Mail a pár dalších aplikací třetích stran. V takových Zprávách, na Facebooku nebo Instagramu vlastní font zatím nevyužijete. To se ale může velmi rychle změnit.

Jak změnit font textu v iOS 13?

Změna fontu v iOS spočívá v doinstalování aplikace z App Store. Mějte ale na paměti, že jakmile byste aplikaci zase odinstalovali, fonty vám v telefonu nezůstanou. Aplikace budou postupně přibývat a nabízet více možností, zatím je ale nabídka omezená.

  • Jděte v iPhonu nebo iPadu do Nastavení - Obecné - Písma
  • Pokud žádné vlastní nainstalované nemáte, uvidíte odkaz na spuštění App Store
  • V obchodě s aplikacemi najděte Font Diner a nainstalujte
  • Po otevření aplikace můžete aktivovat 23 fontů zdarma a další za drobný poplatek
  • Když se vrátíte do Nastavení - Obecné - Písma, uvidíte všechny nové fonty

 

Teď už zbývá jen novinku vyzkoušet. Otevřete si například aplikaci Mail a než začnete psát text, vyberte z lišty nad klávesnicí ikony s písmeny „Aa“ a v dialogu požadovaný font. Na výběr máte všechny dosavadní fonty textu a nově i dalších 23 nových.