Jak smažete instagramový účet jednou provždy?

Instagram má dnes snad každý, ale ne všichni ho využívají. Určitá skupina uživatelů dokonce chce tuto sociální síť zrušit. Teď už odstranění účtu snadno provedete i v iPhonu.

Instagram nyní umožňuje smazat účet přímo v aplikaci Instagram. V tomto článku vám ukážeme, jak na to. Aby Facebook, který Instagram vlastní, vyhověl aktualizovaným pokynům v App Store, musel se podřídit. A tak přidal v červnu 2022 do své aplikace možnost, aby uživatelé mohli odstranit svůj účet ve službě.

Účet můžete deaktivovat nebo rovnou odstranit

Dříve bylo možné odstranit Instagram účet pouze po přihlášení do webového prohlížeče v počítači nebo mobilním zařízení. Apple však vývojářům sdělil, že aplikace nabízející vytvoření účtu musí od 30. června 2022 podporovat také jeho odstranění, takže Instagram musel tuto funkci přidat.

Pokud chcete svůj účet odstranit, mějte na paměti, že odstranění účtu je trvalé a odstraní váš profil, fotografie, videa, komentáře, lajky a followery. Přesto existuje 30denní lhůta, během níž si můžete smazání účtu rozmyslet, takže pokud chcete smazání zastavit, můžete se po žádosti o smazání znovu přihlásit na Instagram.

Všimněte si, že místo odstranění účtu můžete vždy svůj účet na Instagramu dočasně deaktivovat a veškerý váš obsah bude skrytý, dokud jej opět nepovolíte přihlášením zpět. Zde jsou uvedeny kroky k odstranění (nebo deaktivaci) Instagram účtu na iPhonu.

Jak smazat Instagram účet na iPhonu

  • Spusťte aplikaci Instagram.
  • Klepněte na ikonu profilu v pravém dolním rohu.
  • Klepněte na tři čárky v pravém horním rohu.

Jak odstranit Instagram

  • Klepněte na možnost Nastavení.
  • Klepněte na položku Účet.

Jak smazat Instagram účet

  • Klepněte na položku Odstranit účet v dolní části nabídky.
  • Potvrďte klepnutím na možnost Odstranit účet (nebo Deaktivovat účet).

Instagram smazání

Instagram také umožňuje skrýt váš stav, díky čemuž nikdo nezjistí, kdy jste byli naposledy online nebo naposledy aktivní ve službě.