Jak s Apple Watch snížit stres a relaxovat

Apple Watch stres pomáhají snížit a pomocí několika funkcí vás navedou na relaxaci a klid. Přečtěte si o 4 různých způsobech, jak to udělat.

Stres a úzkost zažíváme všichni, ať už jde o něco, co se opakuje v každodenním životě, nebo o nečekanou událost. Možná vás to nenapadlo, ale pokud máte Apple Watch, máte na zápěstí užitečný nástroj, který vám pomůže najít klid a pohodu. Podívejte se na 4 způsoby, jak s hodinkami Apple Watch snížit stres a uvolnit se.

Hodně pozornosti se Apple Watch dostává jako na zařízení zaměřené na zdravotní funkce. Jako je snímač srdečního tepu, aplikace EKG, upozornění na srdeční tep a sledování aktivity. Apple Watch jsou ale šikovným zdrojem relaxace mnoha různými způsoby.

Pojďme se podívat na několik nativních možností i aplikací třetích stran, které vám s hodinkami Apple Watch umožní relaxovat, i když jste zrovna uprostřed stresové situace.

Jak pomocí Apple Watch snížit stres a relaxovat

Aplikace Všímavost

V systému watchOS je zabudovaná aplikace Všímavost. Aplikace anglicky nazývaná Mindfulness obsahuje dvě možnosti: Zamyslete se a Dýchání. Je to jednoduchá, ale opravdu dobře zpracovaná aplikace, která využívá osvědčenou techniku ke snížení stresu a pomáhá vám relaxovat.

Dýchání využívají příjemnou haptiku, která signalizuje, kdy se máte nadechnout a vydechnout, a také zaznamenává váš srdeční tep. A druhá možnost využívají otázku, která vám pomůže soustředit energii, spolu s pěkným vizualizérem.

Apple Watch Všímavost

Aplikace Všímavost na hodinkách Apple Watch má světle modrou překrývající se ikonu kruhu. Klepněte na ni a začněte.

Chcete-li si aplikaci přizpůsobit, přejděte do aplikace Watch na iPhonu a nastavte si upozornění, preference haptické zpětné vazby a další funkce. Klepnutím na ikonu tří teček v pravém rohu aplikace můžete také upravit délku sezení.

Meditace s Apple Watch

Pro Apple Watch existuje několik skvělých meditačních aplikací, které umožňují další rozvoj všímavosti. Dvě z nejpropracovanějších a nejodolnějších jsou Headspace a Calm.

Obě nabízejí omezený bezplatný obsah s možností předplatného, které vše odemkne.

Headspace

Opravdu šikovnou funkcí v aplikaci Headspace pro Apple Watch je tříminutová SOS meditace „Feeling Overwhelmed“, kterou si můžete rychle vyvolat, kdykoli ji potřebujete.

Aplikace Headspace a Calm jsou zdarma ke stažení v App Store.

Jóga nebo cvičení

Pokud chcete do cvičení zapojit pohyb celého těla, abyste našli klid (a nemáte nic naučeného nazpaměť), můžete si jógu zacvičit přímo na zápěstí. Příjemnou možností je Daily Yoga, která nabízí bezplatné i placené plány.

Daily Yoga

Ke sledování cvičení jógy můžete samozřejmě použít i nativní aplikaci Cvičení na Apple Watch a udělat si sérii vlastních protahovacích cviků/pozic.

Nebo se můžete věnovat aktivnějšímu cvičení, jako je běh, jízda na kole, HIIT trénink nebo něco jiného, co vám pomůže odvést pozornost od stresu a pomůže vám cítit se lépe, protože se vám rozproudí endorfiny.

Hudba, zvuky v pozadí, podcasty

Pokud vám nic z výše uvedeného nepřipadá v danou chvíli jako to pravé, nezapomeňte na sílu hudby nebo zvuků na pozadí. Pomocí Apple Watch si můžete pustit oblíbenou skladbu nebo album. Je úžasné, jak vás poslech skladby, kterou máte spojenou s pozitivními pocity, dokáže rychle naladit na jejich vlnu a rozpustit váš stres.

Apple Watch Hudba

Pokud vám hudba nesedí, poslechněte si třeba některý z vašich oblíbených podcastů nebo zvukovou kulisu na pozadí, která změní vaše pocity.