Nabíječky na iPhone se slevou 25%
V košíku zadejte slevový kód NBJW25

Jak na iPhone vytvořit GIF z videa

Animované GIFy se staly základem internetu. Tyto smyčkové videoklipy bez zvuku, které byly vynalezeny v roce 1987, lze najít všude na internetu, od sociálních sítí až po platformy pro zasílání zpráv, a často se používají k vyjádření emocí, sdělení myšlenek nebo jen k rozesmání lidí.

Soubory GIF se díky své krátkosti rychle načítají a automaticky přehrávají, takže sdělují to, co chcete, zcela okamžitě a bez námahy diváka. Navíc díky aplikaci Zkratky od Apple můžete videoklipy na iPhonu a iPadu snadno a rychle přeměnit na GIFy, aniž byste museli cokoli stahovat.

Následující kroky vám ukážou, jak se to dělá.

iPhone GIF z videa v pár krocích

  • Otevřete aplikaci Zkratky.
  • Na kartě Galerie vyhledejte položku Video to GIF, ve výsledcích hledání klepněte na zástupce a poté na položku Přidat zkratku.
  • Spusťte zkratku klepnutím na její kartu na kartě Zkratky.

iPhone Video to GIF

  • Zobrazí se seznam videí z vaší knihovny fotografií, která můžete přeměnit na GIFy. Vyberte klip, který chcete převést.
  • Pokud je video příliš dlouhé, budete vyzváni, abyste jej zkrátili přetažením šipek na obou koncích klipu. Poté klepněte na možnost Uložit.
  • Klepnutím na tlačítko Sdílet pod náhledem uložte obrázek nebo zvolte způsob sdílení. Po dokončení klepněte na možnost Hotovo.

iPhone GIF

Pokud chcete mít při vytváření vlastních GIFů větší kontrolu, zvažte použití specializovaného nástroje pro tvorbu GIFů, jako je například GIPHY. Tato aplikace je ke stažení zdarma a obsahuje další možnosti včetně samolepek a efektů, které můžete na své výtvory aplikovat.