Jack rozdvojka jde pořídit za pár korun, k dispozici je i řešení pro Lightning

Jack rozdvojka je šikovnou redukcí, která vám umožní rázem zapojit do jednoho sluchátkového konektoru dva kabely. Můžete tak poslouchat ve dvojici, nebo zařízení zároveň nabíjet.

3,5mm sluchátkový jack konektor je velmi starý typ konektoru, který se ale stále často objevuje i v moderních telefonech, tabletech nebo počítačích. Spousta z nás má drátová sluchátka a v drtivé většině právě s tímto vstupem. Co ale dělat, když na zařízení jack není, chcete poslouchat ve dvou nebo potřebujete telefon i nabíjet?

Jack rozdvojka v mnoha provedeních

Obyčejná jack rozdvojka obsahuje jeden jack vstup, který zasunete do zařízení a pak máte k dispozici hned dvě zdířky pro připojení dvou kabelů. Taková rozdvojka lze na internetu pořídit doslova za pár korun. Co když ale potřebujete něco komplikovanějšího?

Další možností je Lightning adaptér pro sluchátka, který využijete u novějších iPhonů a iPadů a dovolí vám zapojit do zařízení klasická drátová jack sluchátka a zároveň můžete nabíjet. Podobná verze se pak ještě nabízí v kompletním Lightning osazení, takže adaptér zapojíte do telefonu a máte rázem dva Lightning zdířky, ideální pro zapojení Lightning sluchátek a nabíjecího kabelu.

Ne jen Apple už začal ze svých produktů odstraňovat 3,5mm jack konektor. U výrobců telefonů s Androidem se můžete setkat s podobným řešením, ale místo Lightning konektoru na zařízení naleznete USB-C port. I v tomto případě máme řešení a stačí si dokoupit USB-C adaptér, který zasunete do telefonu a získáte 3,5mm jack konektor a další USB-C pro možnost nabíjení.