Apple Watch Series 6 nabídnou novou funkci pro monitoring okysličení krve

Apple Watch Series 6 přijdou už letos na podzim a mezi hlavní taháky nové generace chytrých hodinek má patřit sledování hladiny okysličení krve.

Uniklý kód nalezený v systému iOS 14 již dříve ukazoval, že Apple pracuje na pro své chytré hodinky na senzoru, který dokáže detekovat hladinu kyslíku v krvi.

Apple Watch Series 6 s biosenzory

Apple Watch‌ 6 budou obsahovat biosenzory, které mohou monitorovat spánková data, detekovat hladinu kyslíku v krvi a měřit tepovou frekvenci. Budou také zahrnovat akcelerometr a gyroskop založený na MEMS, což umožní novému zařízení pokračovat v přesnosti měření mezi nositelnými zařízeními.

Zdroje webových stránek na Tchaj-wanu říkají, že příští generace ‌Apple Watch‌ prošla hladkým vývojem díky úzké spolupráci mezi společností Apple a tchajwanskou společností ASE Technology, která získala hlavní objednávky komponentů na zařízení.

Na základě objeveného kódu poskytne společnost Apple oznámení, když hladina kyslíku v krvi klesne pod zdravý práh, což je přibližně 95 až 100 % nasycení. Pokles hladiny kyslíku v krvi může naznačovat závažný respirační nebo srdeční problém. Z kódu nebylo jasné, zda by tato funkce byla omezena na nová zařízení Apple Watch‌ Series 6 nebo by se jednalo o aktualizaci softwaru v systému watchOS 7, ale dnešní zpráva naznačuje, že může být exkluzivní pouze pro Series 6.

Senzor už v hodinkách je

Když byly v roce 2015 vydány původní Apple Watch, iFixit skutečně zjistil, že srdeční senzory Applu mají schopnost monitorovat hladinu kyslíku v krvi, ale Apple je nikdy neaktivoval.

Ostatní výrobci sledovacích zařízení pro chytré hodinky a fitness, včetně Fitbitu, již v některých svých nositelných zařízeních nabízejí funkci monitorování kyslíku v krvi, takže Apple v této oblasti hraje druhé housle, ale to by mohlo znamenat, že společnost má pokročilejší implementaci této funkce ve svých plánech.

Zdroj: Macrumors