iPhone zdarma tajná stránka Apple nenabízí, jedná se o podvod

iPhone zdarma tajná stránka Apple skutečně nenabízí a není na internetu jediné místo, kde byste mohli Apple telefon dostat zadarmo. Možná tak v nějaké soutěži.

Po internetu se šíří různé bludy a získání iPhonu zdarma je jeden z nich. Pokud pomineme soutěže, ve kterých je možné telefon vyhrát, tak skutečně není způsob, jak dostat Apple telefon zcela zadarmo. Vždy od vás prodávající bude něco chtít. Ať už peníze, nebo něco jiného.

iPhone zdarma tajná stránka Apple neexistuje

Rozšířila se fáma o tom, že Apple má někde svoji tajnou stránku, na které se doklikáte k zaslání iPhonu zcela zdarma. Není to pravda. Společnost jako Apple nikdy nebude dávat něco zadarmo. A už vůbec ne zařízení jako jsou iPhony.

Další fikcí, která měla zaútočit na důvěřivce byla reklama na iPhone zdarma, u kterého jste měli zaplatit pouze poštovné. Celý fígl tkvěl v tom, že autoři založili web, který se tvářil jako jeden z největších zpravodajských portálů v zemi Novinky.cz. Jen změnili koncovku, takže jste se dostali na Novinky.xyz. A web vypadal skutečně jako ten pravý. Na něm jste pak našli článek o nabídce a po kliknutí se dostali na web, kde vás žádali o vyplnění vaší adresy.

Vtip byl ale v tom, že autoři využili vaše kontaktní údaje, žádný iPhone neposlali, a na vaše iniciály si zakládali bankovní účty. Ty pak sloužili k sjednání půjček.

Dávejte si pozor a nakupujte na ověřených místech

Nákup iPhonu není jako nákup rohlíků. Musíte si dávat pozor, kde peníze utratíte. Možností je více a zvolit lze oficiální Apple obchod, ať už v kamenné podobě (u nás zatím není) nebo v online prostředí. Pak je tu síť autorizovaných prodejců APR. V tomto případě máte vždy jistotu.

Pro lepší cenu je ale nutné koupit většinou jinde a nemusí to být na škodu. V tomto případě si ověřte daný obchod alespoň v cenovém srovnávači typu Heureka a dejte na recenze uživatelů a hodnocení obchodu.