iPhone XS Plus jako nástupce současných iPhonů? OLED displeje tu jsou

iPhone XS Plus by mohl být nástupcem současného iPhone XS Max. Apple jedná s dodavateli OLED displejů, aby mohl bez problémů vyrobit dostatek telefonů.

Společnost Japan Display, která spolupracuje i s americkým Applem, se připravuje na masovou produkci OLED displejů. Doufá tak, že bude moct poskytovat nové OLED panely i do budoucích Apple telefonů. Jedním z takových může být iPhone XS Plus.

iPhone XS Plus

Společnost dostala vysokou investici v hodnotě kolem miliardy amerických dolarů. Externí investor je zatím neznámý. Je možné, že i samotný Apple bude mít eminentní zájem o kvalitní masovou produkci OLED panelů. Zatím se jako jediný dodavatel osvědčil Samsung. S LG Apple jedná a pokud by měl mít hned 3 nezávislé dodavatele displejů, měl by v podstatě vyhráno.

 

iPhone XS Plus už tento rok?

V souvislosti s rozšířením dodavatelského řetězce OLED displejů, by Apple určitě mohl dále navyšovat svoji produkci telefonů. iPhone XS Max je největším jeho smartphonem, ale určitě je tu prosto pro další zvětšení. 

Dle posledních spekulací by takový iPhone mohl mít trojitý objektiv pro více možností fotografování a místo Lightning konektoru pro nabíjení byste použili USB-C kabel. Jednou z výhod přechodu na USB-C by jistě byla rychlost nabíjení. Pokud byste nevyužívali bezdrátové, tak díky USB-C kabelu by mohlo plné dobití zrychlit i o desítky minut.

OLED displej bude jistě chráněn minimálně sklem Gorilla Glass 5, spíše ale už lze čekat další 6. generaci. Ta má být až dvakrát odolnější. Přesto doporučujeme chránit obrazovku zařízení dalším příslušenstvím jako je ochranné sklo na iPhone, fólie nebo kryt.

Mimo všech uvedených vylepšeních bude určitě navýšen i výkon. Ten už je teď velmi vysoký a iPhone XS MAX dokáže strčit do kapsy i přenosné počítače. Přesto se stále vyvíjejí náročnější aplikace, takže co může stačit dnes, za rok už zaostává. 

Uvidíme, čeho se v září letošního roku dočkáme. To by se měly ukázat nové iPhony a iPhone XS Plus může být mezi nimi!

Zdroj: 9to5mac.com