iPhone 7 displej se vyplatí chránit, stále je to levnější než jeho výměna

iPhone 7 displej už je poměrně velkou obrazovkou a když se rozbije, zaplatíte v servisu několik tisíc korun. Je tak lepší zaplatit pár stovek a mít klid.

Duo telefonů iPhone 7 a iPhone 7 Plus bylo představeno na podzim roku 2016. Nyní jim tak je již skoro 4 a půl roku a mnozí by mohli soudit, že se jedná o technologické vykopávky. Díky bazarům a poměrně nízké ceně za zachovalá zařízení se tak pro mnohé jedná o optimální řešení, pokud chtějí zařízení od Applu, ale nepotřebují mít nejnovější (a nejdražší) modely.

iPhone 7 displej není levný

Mohlo by se zdát, že když seženete iPhone 7 za pár tisíc korun, tak displej nebude tak drahý. Vzhledem ale k jeho stále výborným parametrům se naopak nejedná o moc levnou součástku. 4,7palcová úhlopříčka s rozlišením 1334 x 750 pixelů podporuje totiž už široký barevný rozsah P3, má na sobě 3D Touch vrstvu a IPS technologie poskytuje velmi dobrou kvalitu zobrazení. Za výměnu tak mnohdy zaplatíte i třeba 3 000 Kč.

iPhone 7 displej

Pokud byste chtěli výměnu udělat sami, lze zakoupit displej pro iPhone 7 jako náhradní díl. V tomto případě dejte pozor, ať vyberete správnou barvu, protože pro iPhone 7 je k dispozici panel s černým nebo bílým rámečkem.

Ochranné sklo na iPhone 7 jako optimální řešení

Výměna displeje vás napříč servisy vyjde na cca tři tisíce korun. Je to sice pořád lepší, než si kupovat telefon s Androidem, ale kdybyste si koupili ochranné sklo na iPhone 7, ušetříte značný finanční obnos. Vyjma rozbití displeje jej navíc samozřejmě chrání i proti běžnému poškrábání. Bohužel s sebou nese i jistou nevýhodu. Telefon je díky němu těžší a sklo přece jen trochu pohlcuje jas displeje.

Ochranné sklo na iPhone 7 od společnosti ESR vás navíc vyjde na pouhých 250 Kč. Kdybyste chtěli sáhnout po známější značce Spigen, vyjde vás jen o 2 stovky dráž. Velmi šikovnou vychytávkou je také speciální rámeček, díky kterému ochranné sklo nalepíte na první dobrou. Ten je v balení například u ochranného skla Spigen za 500 Kč.

A pokud jej rozbijete, okamžitě ho můžete nahradit novým. Bez běhání po servisech, bez čekání na jeho vyřízení, bez ukápnuté slzy za vydané finance.