AirPods Max baterie se podle některých uživatelů příliš rychle vybíjí

AirPods Max baterie nebude největší předností nových sluchátek. Někteří uživatelů dokonce uvádějí, že často dochází k drastickému vybití během pár minut používání.

Apple v prosinci představil AirPods Max, sluchátka do uší, která doplňují další Apple sluchátka AirPods a AirPods Pro. Od uvedení na trh si rostoucí počet uživatelů, kteří si zakoupili AirPods Max, stěžoval na vybíjení baterie, které se zdá být nadměrné.

AirPods Max baterie je nepředvídatelná

Stížnosti sahají od vysokého vybití baterie při používání sluchátek po značnou ztrátu baterie, pokud mají být sluchátka nečinná. Jeden z uživatelů říká:

Používám svoje sluchátka AirPods Max od prvního dne prodeje, v posledních několika dnech jsem se dostal do chvíle, kdy se baterie drasticky vybíjí. Například včera v noci jsem vzal sluchátka z pouzdra s 85% baterií, používal je asi 15 minut a dal je zpět do pouzdra. Dnes ráno dostanu oznámení prostřednictvím svého iPhone, že zbývá jen 5 %. Ani jsem se nepokoušel k sluchátkům připojit, protože jsem si přehrával hudbu na HomePodu. Je divné, že sluchátka byla dokonce vzhůru, protože stále byla v pouzdru.

Mnoho stížností naznačuje, že ‌AirPods Max‌ nepracují správně v režimu nízké spotřeby a bez tlačítka napájení neexistuje způsob, jak je přinutit, aby šetřila baterii. Když byla ‌AirPods Max‌ poprvé spuštěna, došlo k významnému zmatku nad tím, jak fungují režimy nízké spotřeby, když jsou sluchátka uvnitř pouzdra.

Dva úsporné režimy

Apple v dokumentu podpory objasnil, že AirPods Max jsou navržena tak, aby vstoupila do „režimu nízké spotřeby“ po pěti minutách nečinnosti (nejsou umístěny v pouzdře). Pokud se jich nedotknete, mají AirPods Max zůstat tři dny v režimu nízké spotřeby, poté sluchátka přejdou do stavu „ultralow“, který přeruší Bluetooth a spojení s aplikací Najít.

Po umístění do inteligentního pouzdra jsou sluchátka navržena tak, aby okamžitě přešla do režimu nízké spotřeby, místo toho aby čekala pět minut, a po 18 hodinách přejdou do výše uvedeného stavu ultralow power.

Vzhledem k popisu společnosti Apple by mělo být vybíjení baterie minimalizováno, pokud se AirPods Max‌ nepoužívají jak v pouzdře, tak mimo něj, ale vzhledem k problémům s baterií, s nimiž se někteří uživatelé setkávají, může dojít k problému s režimem nízké spotřeby.

Problémy snad vyřeší aktualizace firmwaru

Mnoho uživatelů vidí vysokou úroveň vybití baterie přes noc, někdy v dvouciferných procentech, ale většina vidí přibližně 10 až 12 % vybití baterie za den, když se sluchátka nepoužívají. Objevily se také zprávy od některých uživatelů, kteří viděli, že se jejich sluchátka během dne úplně vyčerpala. Jeden tvrdí:

Výdrž baterie v pohotovostním režimu je opravdu špatná. Měl jsem je jen asi dva týdny a už se stalo, že jsem je chtěl použít jen k tomu, abych zjistil, že se přes noc úplně vyprázdnila. Nemůžete je skutečně uložit na 30 % a předpokládat, že je můžete použít, až budete chtít.

Někteří uživatelé se domnívají, že problém může souviset s tím, že se AirPods Max neodpojí od zařízení, když jsou umístěna v pouzdře, nebo když přechází do režimu nízké spotřeby. Broken Hope říká:

Včera jsem dostal svá sluchátka, používal jsem je s telefonem, štvalo mě, že můj Mac stále říkal, že ‌AirPods‌ jsou poblíž a deaktivoval automatické přepínání na mém Macu, když jsem je na noc odložil. Moje sluchátka se stále zobrazovala v widgetu baterie na mém Macu, myslel jsem si, že je to závada, šel jsem do práce, vrátil jsem se a sluchátka od včerejšího večera se vyčerpala na 27 %.

Bez možnosti vypnutí se zdá, že se AirPods Max‌ poněkud vyčerpají přes noc i v režimu nízké spotřeby, ale vzhledem k počtu zpráv o nadměrném vybíjení baterie se zdá, že by mohla existovat softwarová chyba, kterou bude muset Apple vyřešit aktualizací. Stejně jako ‌AirPods‌ a AirPods Pro‌, i tady je Apple schopen zasílat aktualizace firmwaru ‌AirPods Max‌ bezdrátově, ale k dnešnímu dni nedošlo k žádným novým verzím firmwaru.

Zdroj: Macrumors