Nabíječky na iPhone se slevou 25%
V košíku zadejte slevový kód NBJW25

iPhone 2020 bude vybaven zadní kamerou s 3D snímáním a ToF

Podle známého analytika Ming-Chi Kua bude iPhone 2020 disponovat 3D snímáním a to hned ve dvou nových modelech. ToF senzor také nebude chybět.

Výhodou takových snímačů je, že měří čas letu laserových paprsků (proto se senzoru říká time-of-flight), které se odrazí a na základě toho určí přesnou vzdálenost objektů. Může tak vytvořit 3D mapu okolí.

iPhone 2020 ve třech provedeních

Očekává se, že všechny tři nové telefony iPhone budou vybaveny opět čelním kamerovým systémem s funkcí Face ID. Neměla by tak přijít zásadní změna v odemykání telefonu a dřívější spekulace o zabudované čtečce otisků prstů pod displejem se vyvrací. 

Přesnější předpověď počítá s uvedením 3 modelů a všechny mají být vybavené předním Face ID, dva z toho pak vzadu nabídnou právě ToF senzor. Těchto nových iPhonů by se mělo v roce 2020 vyrobit na 45 miliónů kusů.

iPhone 2020

Kuo dále říká, že zadní ToF kamera by zvedla kvalitu fotografií a nabídla nové a vylepšené AR aplikace. Apple a Huawei jsou považované za „nejagresivnější značky“ podporující 5G a ToF v roce 2020.

Současné 3D snímací schopnosti používané v kamerovém systému True Depth, který je na přední straně iPhonů, jako je třeba iPhone Xs Max, spoléhají na infračervené kamery a bodový projektor. Systémy ToF ale používají laserovou technologii, která počítá dobu, kterou potřebuje laser k odrazu okolních objektů. Je tedy přesnější. Nabízí přesnější vnímání hloubky, což má za následek lepší umístění virtuálních objektů, a díky vylepšeným informacím o hloubce by měl nabídnout i kvalitnější snímky s rozostřeným pozadím.

Předchozí zvěsti naznačují, že zadní kamera v Apple iPhone 2020, která bude používat technologii VCSEL (laser s vyzařováním kolmých paprsků), bude schopna skenovat objekty až do vzdálenosti 4,5 metrů a mapovat široké oblasti. Face ID v současné době funguje ve vzdálenosti asi 25 až 50 centimetrů.

Kuo v předchozí poznámce pro investory uvedl, že implementace ToF by vyžadovala 5G připojení, protože Apple by chtěl použít tuto funkci k vytvoření „revolučního AR zážitku“. Očekává se, že všechny telefony iPhone 2020 budou vybaveny čipy 5G.

Zdroj: Macrumors.com